Tisztelt Hölgyem/Uram!

 Tisztelettel meghívjuk a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezésében

 A VÁLTOZÁS TE MAGAD LÉGY!

      A szervezeti változások jellemzői, egyéni válaszok

 című konferenciára

 

 
 
Tábori élmények egy alkotó tollából

 

 

A Békés Megyei Felnőtt Amatőr Alkotótábor már majd húsz éves múltra tekint vissza. Az ezidáig több helyszínen – Csorváson, Bánkúton, Szabadkígyóson és Békésszentandráson – megrendezésre kerülő táborok iránt mindig nagy az érdeklődés a megyében élő nem hivatásos képzőművészettel foglalkozó alkotók részéről. Az idei évben Gyomaendrőd adott otthont a tábornak. Pár éve hagyománnyá vált, hogy a tábor egyik legaktívabb lakója, Kőszegi Ádámné Ancsa papírra veti gondolatait és beszámol az élményeiről.         


Gyomaendrőd, víz, napsütés, eső, vihar… Impressziók, atmoszférák, hangulatok és rengeteg szakmai kihívás várta a Békés Megyei Felnőtt Amatőr Képzőművészeti Alkotótábor 2013-as résztvevőit.
Arad, Sepsiszentgyörgy és Békés megye számtalan településének alkotói közös vizuális olvasztótégelybe kerültek a Nemzeti Művelődési Intézet és a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezésre került táborban.
Együtt dolgozni, alkotni és legfőképpen együtt gondolkodni.
Ez volt a „gyomai szabadiskola” feladatainak legfőbb célkitűzése.  A vizuális másság-azonosság dialektikája formálta a közös tudatot, és az alkotásokat.A gyulai vár előtti tér június 28-a és 30-a között a dél-alföldi régió legnagyobb népművészeti rendezvényének adott otthont tizennegyedik alkalommal.
A néptánc és népzene mellett a népi kismesterségek képviselői is bemutatkoztak a háromnapos forgatag alatt.
A rendezvény több intézmény és szervezet közös összefogásával valósult meg.

VII. alkalommal rendezik meg Békés megyében a Határ Menti Összművészeti Fesztivált. A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésben a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft.-vel valósítja meg a programot a gyulai vár előtt kialakított sokadalmi téren 2013. június 28-30-a között.