A TÁMOP-3.2.3/08/1-2009-0010 projekt keretében a Békés Városi Kulturális Központ 2011. május 21-én indította el online ügyintézői képzését. A 90 órás képzésre 30 hallgató nyert felvételt.  

A falusi vendéglátás és az online ügyintéző képzések 2011 áprilisi lezárulta után a Békés Városi Kulturális Központ célja, hogy hatékonyan reagáljon a munkaerő-piaci változásokra, a képzések során a leendő hallgatóknak piacképes kompetenciákat adjon át.  Munkája eredményeként kistérségi szinten elismert és népszerű felnőttképző intézménnyé váljon.

On-line marketingből és falusi vendéglátásból vizsgáztak a Békés Városi Kulturális Központ által szervezett projekt finanszírozott képzéseken. A két tanfolyamot összesen 28 hallgató fejezte be sikeresen. A képzések által a résztvevők olyan ismeretre tehettek szert, mely megkönnyítheti a munkába állás folyamatát.

A Békés Városi Kulturális Központ falusi vendéglátás képzése 2011. február 17-én indult el. A 90 órás tanfolyamra 30 hallgató nyert felvételt. A falusi vendéglátás képzés toborzása során a szervezők számára egyértelművé vált, hogy szükség van és igény mutatkozik a felnőttképzésre.

On-line ügyintéző (PL-5037) 90 órás képzés

A képzés megvalósításának célja, hogy azon személyek, akik már rendelkeznek alapfokú számítástechnikai, informatikai kompetenciákkal, piacképes tudás irányába bővíthessék ismereteiket.
A képzés során a hallgatók a következő ismereteket sajátítják el:
•    Az on-line csoportmunka és azok gyakorlati használata a Google alkalmazásokra építve
•    On-line szolgáltatások fajtái, sajátosságai
•    Médiaformátumok, szerkesztők és konverterek használata
•    Szakmai kapcsolatok építése on-line környezetben – virtuális közösségépítés
•    On-line marketing alapjai