A tréning tájékoztatója március 25-én volt, ahonnan az érdeklődők információt kaphattak a nyolc alkalom részletes tematikájáról, a képzés rövid- és hosszú távú céljairól. Megtudhattuk, hogy a stressz igenis kezelhető, kontrollja megkönnyíti a mindennapi életünket. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyre már csak korlátozott számban van lehetőség, legkésőbb április 7-ig, a 06-70/ 6144 845–ös telefonszámon, Szabóné Szabó Ildikónál.

A Katedra Nyelviskola szervezésében a TÁMOP 2.1.2. program keretén belül angol kezdő nyelvtanfolyam indul 2013. június 22-én a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Ütemezés: heti 1 x 6 óra, szombatonként, 8:00 - 14:00 óráig

A szabad helyek száma limitált, ezért jelentkezzen minél hamarabb a www.tudasodajovod.hu oldalon!

Jelentkezési határidő: 2013. június 17.

Immár harmadik alkalmához érkezett a Békési Gitárklub. Idáig mind a kétszer tűntek fel új arcok és a hangszer ismeretével is jól haladnak. Jelenleg a helyes újrend használatából és egyszerűbb dalok tanulásából áll az óra. Még senki nem maradt le semmiről, nyugodtan lehet csatlakozni a többiekhez.

kicsi plakátAzzal a kéréssel kerestem meg a békési zenei élet egyik kiemelkedő alakját, hogy tartson a békési kulturális központban gitárklubot. Öt perc beszélgetés után már a lehetséges időpontokat beszéltük, így nem sokat töprengtünk a témán. A klub beindításáról és a tervekről Budai Attilával beszélgettem.

pragaiendre2Az önvédelmi sport magyar jelentése „gyönyörű tavasz”, így aktuálisabb időpontot nem is választhattunk volna a Wing Chun Kung Fu oktatás beindítására, mint az év elejét.

Prágai Endre oktató, mint a békési Kígyó és Daru Távol-Keleti Harcművészeti Egyesület főtitkára és tagja, 1997-ben ismerkedett meg ezzel az önvédelmi sporttal, melynek kitalálója egyébként egy nő volt. 2001 óta oktatja is. A fogások lényege, hogy első sorban az önvédelmet szolgálják, a hölgyek is könnyen elsajátíthatják, hiszen kevesebb fizikai erő kell hozzá, mint bármely más önvédelmi sporthoz.

Az első, ingyenes bemutató órák 2013. február 18 és 21-én 17:00 órától kerülnek megtartásra.

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ tükrös (mozgásos) terme
(5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)