Az ősz egyik legismertebb gyümölcse a dió, így ebben a hónapban a Bio-konyha szakkörön is ez kerül a középpontba. A délután folyamán a dió jótékony hatásairól szóló előadás mellett, recept-ötletekkel és kóstolóval várunk minden kedves érdeklődőt. 

A szakkört vezeti: Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök

Időpont: 2014. november 7. (péntek) 17.00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Közpot
 
A részvétel ingyenes! 
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Az alvás alapvető létszükséglete a szervezetünknek és az idegrendszerünknek egyaránt, hiszen enélkül lehetetlen a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzése. Napjainkban a népesség 25-30%-a küzd az álmatlansággal, a depresszióban szenvedők 90%-nál fordul elő alvászavar.  Az októberi Természetesen az egészség felé! -szakkörön  az alvászavar  és az álmatlanság  megoldásával várunk minden kedves érdeklődőt.  Az előadás során olyan módszereket ismertetünk meg az érdeklődőkkel, amelyek segítik a tanulási, - a munkavégzési nehézségek csökkenését, a nyugodt éjszakai pihenést.
 
Időpont: 2014. október 30. csütörtök - 18:00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
 
A részvétel ingyenes!
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 
Októberben ismét Wass Albert olvasókörünkbe invitálunk minden kedves érdeklődőt. A szerző műveit kedvelők mellett szeretettel várunk mindenkit, aki szeret olvasni és élményeit szívesen megosztána másokkal. 
 
Időpont: 2014. október 21. - 18.00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
A részvétel ingyenes!
 
Minden kedves érddeklődőt szeretettel várunk! 
 

Az ősz az iskolakezdés ideje, így ebben a hónapban a Természetesen az egészség felé! - szakkör is a gyermekeket helyezi a középpontba. A szakkör vezetői a gyermekeknél előforduló figyelemzavarról és a szétszórtságról tartanak majd előadást az érdeklődőknek a kulturális központban. 
 
Időpont: 2014. szeptember 30.  (kedd) 18.00 óra 
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. utca 23-25.)
 
A részvétel ingyenes!
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 
 

A nyár a befőzések ideje, de nem mindegy, hogy a különböző gyümölcsöket, zöldségeket hogyan tesszük el télire. A Bio-konyha júliusban különböző befőzési ötletekkel, praktikákkal várja az érdeklődőket.

A szakkört a megszokott módon Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök vezeti. 
 
Időpont: 2014. július 11. (péntek) 17:00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. utca 23-25.)
 
A részvétel ingyenes. 
 
Szeretettel várunk minden kedves új és visszatérő érdeklődőt!