A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ immár harmadik alkalommal rendezi meg sütő-főző szakkörét. Az Ízből ötös! - csapata szeretettel vár minden óvodás korú gyermeket, akik szeretnék megtanulni, hogyan kell elkészíteni a "Dominó szeletet", emellett gondoskodnak a jó hangulatról és a konyhaművészet fortélyaival is megismertetik a résztvevőket.
 
A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges! 
 
Jelentkezési határidő: 2014. március 27. (csütörtök) 
 

Telt ház volt az "Ízből ötös!" -  szakkör második alkalmán. Nagy sikert aratott a gyermekek körében a süti nyalóka, avagy “Cake pop” elnevezésű egyszerű, de annál ízletesebb édesség. Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel készítették el a “csoda nyalókát”, s míg az a hűtőben pihent, addig a szomszédos teremben székfoglalóval  és más érdekes játékokkal ütötték el a kis kukták az időt.
A jól megérdemelt alkotást pillanatok alatt elfogyasztották a játékokban kipirosodott lurkók. Az elkészült édességekkel láthatóan mindenki meg volt elégedve, ezt mi sem bizonyította jobban, mint a sok “csupa csokis” arcocska.
 
Ha felkeltettük a Te érdeklődésedet is, és kíváncsi vagy, hogy milyen ötlettel rukkolunk elő legközelebb, akkor figyeld a honlapot és a kihelyezett plakátokat!

Lassan egy éve indult a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban a Kígyó és Daru Távol-Keleti Harcművészeti Egyesület Wing Chun Kung Fu csoportja. Mint az egyesület neve is mutatja a harcmodor a shaolin kígyó és daru stílusának az ötvözete.
Az elmúlt egy év alatt az edzéseket látogató fiatalok elsajátították egy 17. században kialakult harcművészet alapjait és többen közülük sikeres vizsgát tettek december hónapban.
 
Az edzések 2014-ben tovább folytatódnak és szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel egy reális önvédelmet biztosító rendszer, amely az erővel ellentétben a technikára és az emberi anatómiára helyezi a hangsúlyt. Egy valós utcai helyzetben így a gyengébb fizikumúak is egyszerűen meg tudják védeni magukat.

Az idei év első BIO-KONYHA szakkörére invitál minden kedves érdeklődőt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület. 2014. február 20-án (csütörtök) 17:00 órakor  Csarnai Erzsébet élelmiszermérnöka tart előadást, melynek témája: E-számok, valamint az élelmiszerekben engedélyezett adalékanyagok.
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. utca 23-25.)
 
Bővebb infó: www.bekesikultura.hu, Dacziné Dúzs Julianna: +36 70 2933926, Darányi Berta: +36 20 2446603
 
A részvétel ingyenes!
 
Minden új és visszatérő érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 
 
 
A februári Természetesen az egészség felé!-szakkörünkön is a sejtfiatalítás praktikáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ahogy az ember öregszik, úgy öregednek vele együtt a sejtjei is, de a stressz, az egészségtelen életmód, a mozgásszegény napjaink csak tovább ronthatják ezt a folyamatot. Egy kis odafigyeléssel, mindez megelőzhető és korrigálható, ebben nyújt segítséget a Természetesen az egészség felé!-szakkör két vezetője Kovács Zoltán és felesége Ani. 
 
Téma: A sejtfiatalítás II.
 
Időpont: 2014. február 27. (csütörtök) 18.00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. utca 23-25.)
 
Bővebb információ: www.bekesikultura.hu; Kovács Zoltán: 06 30/9983-887
 
Belépés ingyenes!
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!