A Zuumbasic csapat 2015. október 30-án pénteken, igazi különlegességgel várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat.  Ezen a pénteken 17.30 órától Gyermek Halloween-i Zumba Party-ba, míg 18.30 órától Felnőtt Halloween-i Zumba Party-ba hívnak mindenkit. Ezen a napon a felnőtt foglalkozáson is részt vehetnek a gyerekek, annál is inkább, mert 19.30-tól kezdetét veszi a batyus eszem-iszom is.

A jelmezben érkezőknek ingyenes a belépés! A házigazda: Kiss Viktória zumba edző.

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Bővebb info:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0620/400-23-39; 0666/411-142
www.bekesikultura.hu

Várunk mindenkit szeretettel! 

belenceresÚjra békési résztvevők az MTVA és a Hagyományok Háza közös szervezésű televíziós vetélkedőjében a Fölszállott a pávában.

Előtte gyakorlatot szerezhetsz a Békés Város Színjátszó Stúdióban!

Heti 1 alkalom/1 óra és Tiéd a színpad!

Jelentkezéseket 14 éves kortól várunk.

Meghallgatás: október első hétfőjén 18:00 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. (Békés, Jantyik u. 23-25.)

Bővebb információ: Pocsai Ildikó a stúdió vezetője, tel: 30/218-6486

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy 2014. október 30-án, Orosházán a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ berkein belül működő Békési Hagyományőrző Dalkör bronzérmes lett, itt az újabb eredmény. 2014. november 16-án, Békéscsabán, a csabaiaknak hirdetett I. Világháborús Katonadal Fesztiválon egyetlen vendég békési csoportként a harmadik helyet sikerült most is megszerezniük. A versenyen minden korosztály képviseltette magát, még középiskolások is, így kifejezetten öröm számunkra, hogy elmondhatjuk a mi nyugdíjasokból álló csoportunk is dobogós lett. Hiába, a hagyományápolás és a dal szeretete fontos, hogy egész életünket végig kísérje, hogy aztán unokáinkkal együtt, azoknak ismereteinket tovább adva szálljon az ének szájról szájra.
 
A következő megmérettetés számukra 2014. december 7-én lesz Dévaványán, ahol a IV. Kádár Ferenc Országos Népzenei és Néptáncverseny felnőtt, énekegyüttes hangszeres kísérettel kategóriában menasági katonadalokkal indulnak.
 
Felkészítőjük János Hajnalka népdalénekes.
 
Szurkolunk nekik!
Orosházán tartották legutóbb az idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjének megyei fordulóját 2014. október 30-án, ahol a Békési Hagyományőrző Dalkör bemutatóját bronzéremmel ismerték el.
 
Csoportos ének kategóriában indultak, melyet végül az egyéni énekesekkel összevontan versenyeztettek és a két első helyet egy-egy szólistának sikerül megszereznie. Ez viszont azt is jelenti egyben, hogy a csoportos indulók között a legjobbnak a békési dalköröseink bizonyultak.
 
Legközelebb egy új megmérettetésen, 2014. november 16-án szurkolhatunk nekik, hiszen a lelkes csapat a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében az I. világháború áldozatainak és hőseinek tiszteletére rendezett I. Világháborús Katonadal Fesztiválon vesz részt, ahol a zsűriben dr. Jósa Iván helytörténeti kutató, népdalgyűjtő, Bodó Vass Éva operaénekes, művésztanár, Paulik László népzenész és Túriné Kovács Márta az Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály osztályvezetője foglal helyet. Felkészítőjük János Hajnalka népdalénekes.
 
Jó egészséget és további szép sikereket kívánunk!