varoshaza

A Makói Nőszövetség-, amely a településük egyik legjelentősebb civil szervezete – tekintélyes létszámmal, 2012. november 13-án Békésre látogatott. A 33 fős küldöttség, köszönhetően a kedvező, számukra érdeklődésüket felkeltő média híreknek, városunkat választották őszi programjaik egyik fontos állomásaként. A népes küldöttség megismerkedett városunk történeti, vallási, kulturális múltjával, jelenével. Megtekintették a Kecskeméti Gábor Kulturális Központot, megismerték a Széchenyi teret és meglátogatták a műemlék református templomot. A beszélgetések során érdekes párhuzamnak lehettek részesei. Makónak a Maros, Békésnek a Körös a meghatározója a múltban, a jelenben és a jövőben.

szabadstrand4

A tikkasztó hőségben némi enyhülést kínálhat a Körös – folyó vize, melynek lehetőségeit a Dánfoki Üdülőközpont szabadstrandján is élvezhetnek. A nyílt vízzel ellentétben a homokos partú strand folyamatosan mélyül, így kisgyermekes családok is biztonságban használhatják. Minden nap reggel 8-tól este 8 óráig úszómester felügyeli a fürdőzők biztonságát, egészen a szezon végéig, vagyis 2012. szeptember 15-ig. A vízhasználat ingyenes, csupán az üdülőhasználati díjat kell a kedves vendégeknek kifizetni, melynek ára Békés Kártyával jóval kedvezőbb és családi bérlet is rendelkezésre áll. A hűsölés mellett ajánljuk az üdülőközpont további szolgáltatásait is, mint a szintén ingyenesen használható tűzrakási lehetőséget, biztosítva ezzel egy jó hangulatú bográcsos vacsorát vagy szalonnasütést, illetve a büfét és a kényelmes szálláslehetőségeket akár nagyobb csoportok számára is.

Strandoljon, pihenjen nyugodt, biztonságos környezetben!

2011. április 22. péntek - Föld napi Critical Mass Békéscsabán
info: http://www.csabaibihargok.hu/node/2975
indulás: Bcs Malom tér 15:00 - túra, bringaemelés: 17:00 Malom tér.
 
2011. április 30. szombat - Családi Majális Békéscsaba
info
családi programok, majálisi hangulat. A FETA kerékpáros állomást csinál.

A csoport 1992-ben alakult, 2007 óta működnek egyesületként. A bio termesztés és állattenyésztés „élharcosaiként” rendszeresen részt vesznek és szerveznek előadásokat a témában. Tagjaik saját maguk is termesztenek bio zöldségeket és gyümölcsöket, melyeket meg is lehet vásárolni. Munkásságukról és termelőik elérhetőségeiről bővebben tájékozódhatnak a www.bekesibio.hu oldalon.

Termékei között a mézeskalács figurák mellett megtalálhatók az olyan vásárfiák is, mint a hosszú cukor, török méz, nyalóka és grillázs cukorkák.

Tel:0666/414-139
Mobil: 0670/516-22-05
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.