Az Életfa Kulturális Alapítvány 2009 tavaszán is folyatja ismeretterjesztő előadásainak sorozatát. Az elmúlt év őszi előadások helyzetértékelést kívántak adni hagyományos műveltségünk és mindennapi életünk kapcsolatáról, arról, hogy milyen kilátások elé nézhetünk a közel és távolabbi jövőben. 
 
Folytatván ezt a gondolatsort egyszerre két irányba indulunk. Egyrészt visszatekintünk műveltségünk gyökerei felé, másrészt előre tekintünk, keresve az utat a következő lépéseket.   Szellemi hagyományunk fénypapjait idézi Szántai Lajos, illetve a Szent Korona eszme időszerűségéről tart előadást Molnár Attila. 
Sokai kérdezik, hogy mit lehet tenni a mindennapokban? Hogyan valósulhat meg a természetes műveltségünkre épülő értékrend tevékenységeink által? Géczy Gábor és Hintalan László a napi gyakorlat felé vezet bennünket, egy-egy műveltségünkre épülő programot mutat be. 
Egyre többen vannak azok, akik érzik a változások elkerülhetetlenségét, de ma még úgy tudják, hogy egyedül, vagy majdnem egyedül vannak. Pedig rajtuk fog múlni a változás. Takáts Péter a nagysikerű "Menedzserkalauz" c. könyv szerzője, szervezetfejlesztő előadással egybekötött csoportmunkát fog tartani.  
 
 
Az Élhető világ előadássorozat tervezett programja a Békés Városi Kulturális Központban


2009. április 22. szerda 18 óra

Szántai Lajos: A magyar ősvallás fénypapjai - a táltosok

2009 április 28. kedd 18 óra
Géczy Gábor: "Emeld fel fejedet büszke nép" - a Bárka program

2009. május 5. kedd 18 óra

Takáts Péter: Kulturális kreatívok és lehetőségek a válságban

2009. május 13. szerda 18 óra
Hintalan László János: Az Élet-iskola program

2009. május 19. kedd 18 óra
Molnár Attila: A Szent Korona eszme a nomád birodalmi uralkodói gyakorlattól a képviseleti demokráciáigHelyszín: Békés Városi Kulturális Központ, Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Belépődíj nincs, de a rendezvény támogatását köszönettel vesszük.

Bővebb információ: eletfa.hu

Az előadásokról felvételt készítünk, melyet a továbbiakban közzé teszünk. Már megvalósult előadásaink egy részét megtekinthetik honlapunk Filmtárában.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők: Békés Városi Kulturális Központ, Életfa Kulturális Alalpítvány, Közös Pont Egyesület

Rendezvényeink

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6