Navigáció


A tánciskola 2000 szeptemberében alakult Gyulán, Stage Dance Club néven, majd négy évre rá egy névváltoztatás után lett Energy Dance Cool. Megalapítója és vezetője Karáné Vidó Kata.

Az EDC keretein belül az óvodás korúaktól (4 éves kortól) a felnőtt korosztályig működnek korcsoportok szerinti bontásban tánccsoportok, a tudásszintnek megfelelően kezdő, középhaladó és haladó szinten. Az iskola táncosai számos fellépésen vesznek részt Gyulán és környékén (Végvári Esték, Tarhonya Fesztivál, Gyula Napok, stb.).

A tánciskola közös programokat is szervez táncosai részére, hogy egy igazán jó közösség alakuljon ki. EDC programjai: Tánctábor, Nyári Grill-Parti, Happy Halloween Parti, Karácsonyi Buli, Táncnapok.

Azok számára, akik szeretnének még komolyabban foglalkozni a hip-hop tánccal, lehetőségük van a versenyzésre is. Az Energy Dance Cool tagja a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetségnek, melynek színvonalas országos versenyein indulnak már 2001 óta táncosaik.
Akik a versenyeken jó eredményt érnek el, azok részt vehetnek a szövetség nemzetközi versenyein, melyet az IDO (International Dance Organization) nemzetközi szövetség rendez. A sok tehetséges tanítványuknak köszönhetően évről évre ott vannak ezeken a rangos megmérettetésen.
Táncosaik időről időre más szövetségeknél is megmérettetik magukat.

Tánciskolájuk moderntánc szakmacsoportja a Gyulai Közművelődési és Vizimentő Egyesületnek, melynek vezetője Cs. Szabó András. Az egyesületnek is nagyon sokat köszönhetnek táncosaik, mindenben segítik iskolájukat.

Az órákról:

Elsősorban szülőbarátnak nevezhetnénk, hiszen a heti két 45 perces óra egyben van megtartva, így a gyerekeket csak egyszer kell egy héten elhozni táncórára, így könnyebben összeegyeztethető más programokkal.
A gyermekeknél ez soknak tűnhet, de nem az!! Rengeteg játék színesíti a kicsik óráit, így szinte észre sem veszik, ahogy telik az idő.

Ahogy feljebb lépünk egy korcsoporttal, nos 6-7 éves kortól már szigorodik az órák rendje és ezzel együtt alaposan nő a teljesítmény is és ez így van egyre feljebb haladva, egészen felnőtt korig.

Általában az első 45 perc bemelgítésből, a tánchoz szükséges alapok elsajátításából áll.
Az óra második 45 perces része már tisztán a koreográfiák gyakorlásáról és elsajátításáról szól. Szigorúan mindent persze a legújabb és a legütősebb trendi hip-hop zenékre.

Akik esetleg nem elégednek meg a színvonalas évzáróvizsgáikon és a városi fellépéseken való szereplésekkel, azok idővel továbblépve csatlakozhatnak versenyzői csoportukhoz és országos versenyeken vehetnek részt. A legügyesebbek pedig még ennél nagyobb álmokat is megvalósítva nemzetközi versenyeken is szerepelhetnek.

A tandíjról:

Tánciskolában havi tandíj rendszer működik. A táncosoknak ez várostól és teremtől függően változó, 3000 és 4000 forint közötti összeg a jelenlegi havidíj.

Táncóráik ingyen kipróbálhatóak, megtekinthetőek, a tanév bármely szakaszában.
Egész évben folyamatos beíratkozási lehetőséget biztosítanak és aki később kezdi a táncot, annak biztosítják a pótlási lehetőséget.