Navigáció

A zenekar 1995-ben alakult 6 nyugdíjas taggal. Egy időben sikerült bevonni a fiatalabb korosztályt is a csoport munkájába, mára azonban ismét a nyugdíjasoké a főszerep, akik jelenleg 10 fővel képviseltetik magukat. 13 éves fennállásuk óta számtalan fellépésük volt. Állandó színfoltjai a békési rendezvényeknek, ezen kívül szerepeltek az ország különböző területein is. Az együttes vezetője Hégely László, aki a Békés Városi Kulturális Központ Nyugdíjas Dalkörének munkájában is részt vesz. 2008 márciusában nyilvános CD felvétel készült a citerazenekarról, elősegítve ezzel, hogy előadásukat minél többen megismerhessék, valamint a népzenei hagyományok emléke megmaradjon az utókor számára.
Országos megmérettetéseken a zenakar eddig két alkalommal nyert ezüst minősítést, Hégely László szóló kategóriában többszörösen arany minősítést kapott.
A zenakar célja a népzenei hagyományok ápolása és népszerűsítése, helyi szokások továbbadása és a citerával összekapcsolt népzene megszerettetése az emberekkel.