Navigáció

A Békés Városi Kulturális Központ csatlakozva az országos filmhét rendezvénysorozatához 2008. december 3-án szerdán 18 órától levetíti Az a Kritikus 6 fok című filmet.
A vetítésre és a vetítést követő gondolatébresztő beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Belépődíj: nincs.
Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ Kápolna terme
.


A Klímaébresztő! filmhét lehetőséget ad arra, hogy mindenki feltegyen magának néhány alapvető kérdést: mi közöm nekem a klímaváltozáshoz? Mennyiben érint, mennyiben okozom én magam, és mit tehetek én a klíma-káosz elkerüléséért? Keressük a válaszokat is. Mit jelent klíma-tudatosan élni, közlekedni, vásárolni, szórakozni, döntést hozni, várost tervezni, vidéket fejleszteni? És mindezt úgy tenni, hogy tiszteletben tartsuk minden ember vízhez, egészséges környezethez, élelemhez és élethez való jogát.

Az éghajlat változik, mi viszont még mindig azon töprengünk, kell-e egyáltalán változtatnunk valamin, és ha igen, miként. Egyikünk sem akar „éghajlatpusztító" lenni, de azzal, ahogy élünk, egyre inkább azokká válunk.

A döntéshozók sem néznek szembe saját felelősségükkel. Sok esetben olyan gazdasági és társadalmi döntéseket hoznak, amelyek erősítik a klímaváltozást, vagy megakadályozzák, hogy a társadalmunk gyorsan változzon – pedig képes lenne rá..

Hiszen a klímaváltozásnak már vannak áldozatai! Gondoljunk csak a Katrina hurrikánra, a bangladesi árvizekre és – hogy ne menjünk messzire, – az európai nyári kánikulákra, az orkánszerű viharokra és a felhőszakadásokra. Tanuljunk meg felelősen élni, hogy mások is életben maradhassanak!

A jövőnk lehet egészségesebb, igazságosabb és boldogabb. Éljünk együtt a bolygónkkal, ahelyett, hogy ellene dolgozunk. Rajtunk múlik.

Klímaébresztő! filmhét. Ideje cselekedni!