Navigáció

A kiállítás megtekinthető:
2008. november 18-tól december 05-ig,  hétfőtől péntekig, a Kulturális Központ nyitvatartási ideje alatt.

A Békés Városi Kulturális Központ tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit  2008. november 18-án /kedd/ 17.00 órától a Kulturális Központban
(Békés, Jantyik M. u. 23-25.) megrendezésre kerülő
Takács Gábor fotós "Pillanatnyi természet" 2002 – 2008 című, valamint
Tóth Ferenc fotós "Képek Kanadáról" című közös kiállításának megnyitójára.

A kiállítást megnyitja:
Deákné Domonkos Julianna
Békés város képviselőasszonya

Belépés díjtalan!

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

Tóth Ferenc amatőr fotográfus és grafikus saját magát így mutatja be:

"2001 őszén kezdtem el a hobby szintű fotózást, egy 20 éves géppel. Szakkönyvek olvasása illetve a sok gyakorlás eredményeképpen jutottam el magasabb és magasabb szintre a fotózás világában. Sok papírkép után áttértem diafilmre történő fényképezésre, mellyel jobb minőségű képet tudtam előállítani. Témáim között szinte minden megtalálható, de főként a természet közeli illetve az életképeket kedvelem. Foglalkoztatnak a különböző népek kultúrájával kapcsolatos szituációs képek. A lehetőségekhez képest próbáltam minél több pályázaton részt venni, ezáltal visszajelzéseket kaptam a képeim minőségéről is. A legtöbb eredményt a növény illetve állatvilág fotózása során értem el. Kedvelem a rendezvényeken való részvételeket is, ahol sok pillanatkép születhet, és nagyobb koncentrációt vesznek igénybe. A számítástechnika segítségével bepillantást nyertem  a grafika sokszínű világába. Hobbim közé tartozik még a különböző reklámplakátok és kiadványok szerkesztése is."

Takács Gábor amtőr fotográfus szintén írt néhány sort magáról, hogy őt is közelebbről megismerhessük:

"A természet iránti szeretetem már kiskoromban elkezdődött. 12 éves koromtól kezdve aktívan részt vettem a természetvédelemben. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF tagja lettem. Természetvédelmi táborokban, kirándulásokon jártam, hegyeket másztam, s megragadott a természet szépsége. Ekkor határoztam el magamban, hogy megörökítem ezeket a pillanatokat. 8. osztályos voltam, amikor karácsonyra megkaptam az első Nikon gépemet. Ettől kezdve szenvedélyemmé vált a természetfotózás. Aktív természetjárás közben kedvenc témáimmá váltak a villámok, a sziluettképek és az állatok viselkedésének megörökítése. Több kiállításon szerepeltek már képeim, s eredményeket is értem el. Fotóimat elsősorban Magyarország nemzeti parkjaiban készítettem, de sokat fényképeztem Erdély, Németország, Svédország, Szlovénia szép tájain is. 2008-ban a Greenpeace Magyarország és a Fauna Állatvédő Egyesület felkért, hogy demonstrációikon legyek a fotósuk. Ettől kezdve aktív fotós munkatársa vagyok a két környezetvédelmi szervezetnek. Jelenleg utolsó éves erdész és természetvédelmi technikus tanuló vagyok Szegeden. Szeptembertől a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar természetvédelmi mérnök szakán folytatom tanulmányaimat."