Navigáció

A ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület a Zöld Pont Iroda közreműködésével ismét meghirdeti az Élővíz-csatorna fotópályázatot „Miért szép az Élővíz-csatorna? 2008-2009” címmel.

A pályázat és fotókiállítás célja:
• Széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak, akik a fotózással igényesebben örökítik meg az Élővíz-csatorna állapotát, példát mutatva, hogy minél többen fényképezzék le észrevételeiket, benyomásaikat, egyben az emberi gondolkodással min lehetne változtatni.
• A mostani kiírásunkkal nagyobb figyelmet fordítunk az Élővíz-csatorna és környezetének idegenforgalmára, lehetőségeire.

Pályázati feltételek:
• A beküldendő képek témája kötetlen, az Élővíz-csatorna  egész szakaszát érinthetik. (Gyula, Békéscsaba, Békés –a tűsgáttól a torkolatig-, valamint Veszétől-Sikonyig és a Dánfoki rész a békési Malomasszony-kert-től Békés III. szivattyú telepig.
• Témák például:
          = az Élővíz-csatorna régen és ma
          = évszakok
          = hidak
          = táj és az ember kapcsolata az Élővíz-csatornával, hagyományos
             tájhasználat
          = növény és állatvilág
Múltbéli, dokumentatív archív anyagot egyesületünk szívesen fogadna!

 

• A képek kivitele:
                  mennyisége: maximum 10 db (egy sorozat egy alkotásnak számít! A sorozat max. 6 kép lehet! A sorozatokat a zsűri nem bontja meg!)
                          mérete: kötetlen, de min. 20×30 cm a labormérethez igazítva, kiállítási formára megvágva, szegély nélkül!
A képek hagyományos és digitális eljárással is készülhetnek, digitális efektek nélkül! A beküldött képek kizárólag fotókémiai eljárással készülhetnek. (labor) A képeket digitálisan, eredeti méretben, CD-n is mellékelni kell. A fájl névben szerepeljen a szerző neve, a kép címe és sorozat esetén a sorszáma!
Minden kép hátoldalán és a kísérőjegyzékben feltétlenül fel kell tüntetni: a képek címét, a szerző nevét, lakcímét és telefonszámát!
• A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, aki a feltételeket elfogadja és teljesíti. Nem lehet viszont olyan képekkel pályázni, melyek már korábbi fotókiállításokon szerepeltek.

A pályázatra beküldött képeket a rendező szerv által felkért zsűri bírálja és döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

Mivel a pályázók felkészültségét, művészi látásmódját a beküldött kollekció egésze tükrözi legjobban, ezért a pályázati anyagot elbíráló zsűri a benyújtott kollekciók alapján dönt a díjak odaítéléséről!

A pályázatra érkezett képeket a legnagyobb gondossággal kezeljük, de az esetleges rongálódásért felelősséget nem vállalunk.

Beküldési határidő:   2009 április 22 (a Föld Napja)

Cím: KÖR-KÖVIZIG Titkárság, 5700 Gyula, Városház utca 26
A borítékra kérjük ráírni: ”Fotópályázat”
         
A kiállítás megnyitója és a díjátadás várhatóan 2008 májusa, a VII. Élővíz-csatorna emléktúrához kapcsolódva.
A helyszínről értesítést küldünk.

Díjazás: I. Emlékplakett
              II. Emlékplakett
             III. Emlékplakett

Különdíj: a szponzorok által felajánlott díjak
Minden elfogadott mű szerzője oklevelet és katalógust kap.
A fotókiállítás megnyitója és a díjátadás várhatóan 2009 májusa-júniusa, a VIII. Élővíz-csatorna emléktúrához kapcsolódva kerül megrendezésre. Az időpontról és a helyszínről értesítést küldünk.
A zsűri által el nem fogadott képeket a szerző külön kívánságára a tervezett három kiállítás megnyitóján átveheti, illetve ezt követően visszaküldjük. Amennyiben a beküldő erről másképpen nem rendelkezik, a beküldött kópiát az Egyesület tulajdonaként kezeli, kiállításokon bemutathatja, nonprofit célokra felhasználhatja.
A további, szerzői jogokat érintő kérdésekben a kiíró külön egyeztet a szerzővel.

A kiállítás vándoroltatása, további bemutatása igényelhető, de a koordinálás jogát fenntartjuk.

A szerzők nevét a katalógusokon, kiállításokon és a sajtóban közétesszük.
Az előző pályamunkák eddig kiállításra kerültek: Gyulán, Békéscsabán, Békésen, Dobozon és Szentgotthárdon

A pályázati kiírásban foglaltaktól eltérő képek nem vesznek részt a válogatáson!
A zsűri által be nem választott, de digitális hordozón megtalálható felvételek esetleges felhasználását a pályázat kiírója a szerzővel egyedileg egyeztet!

Információ: Sós Imre elnöknél
Tel: 30/ 205 94 70