Navigáció

A Békés Városi Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit 2008. december 08-án 17,00 órától
a Kápolna teremben megrendezésre kerülő "Üvegre hangolva" c. kiállítás megnyitójára.

A kiállítás anyagát készítette: Tobainé Varga Anikó
A kiállítást megnyitja: Koszecz Sándor a Kulturális Központ igazgatója
Belépés díjtalan!

A képek megtekinthetők:
2008. 12. 08. –  2009. 01. 02. között, hétfőtől péntekig, a Kulturális Központ nyitvatartási ideje alatt.


A művész így mutatja be magát:
" Tobainé Varga Anikó vagyok. 1975-ben születtem Békéscsabán. Gyerekkorom óta hobbi szinten a szabadidőmet rajzolással és festéssel töltöm. Kipróbáltam több féle technikát: grafika, pasztell, akvarell, majd 6 évvel ezelőtt kezdtem el üvegre festeni, ami azóta a legközelebb áll hozzám. Mivel a férjem is festéssel és fa faragással tölti a szabadidejének egy részét, egymást inspirálva alkotunk 7 éves fiú gyermekünk nevelése mellett, aki sokszor bekapcsolódik az alkotás varázsába.

Munkahelyemen egy éve ismerkedem a tűzzománc technikával, melyet ezúton is köszönök Tarr Lajosné Icunak, aki által mindezt elsajátíthatom. Művészi sokoldalúsága úgy érzem, hogy a legtöbbet hozza ki belőlem. Külön köszönet Gyetvai Gellértnek, a Szent Lázár Alapítvány intézményei igazgatójának a lehetőségért, hogy munkahelyemen a festéssel foglalkozhatok. Így általuk a kiállításon több tűzzománc kép is megtekinthető.

Az üvegfestészetben jól keverhető színek gazdag színvilágot eredményeznek, melyek jól láthatók a képeken. Többségében az 1800-as években élt Alfous Mucha nyugalmat árasztó és nőiességet szimbolizáló plakát képeit hangoltam üvegre, melyek remélem, hogy jól tükrözik a kor szellemét.

"Alfous Mucha a csábítás művésze kecses nőalakjai, finom színei és dekoratív stílusa még fokozzák a leplezetlen kacérkodást" (Renate Ulmer)

Sok szeretettel fogadják képeimet."