Navigáció

2008. december 13 – án Luca – napján Budapeten versenyeztek a Fregolina Társastánc Klub növendékei. A Klub tagja, Clussmann Dorina így fogalmazta meg az ott átélteket:

Ki cipővel, ki cipő nélkül…

A Fregolina Társastánc Klub elindult a siker felé vezető úton, a békési Kulturális Központ táncosaival. Aki nélkül nem indulhatott volna el a táncoktatás, a táncpedagógus Kenyeres Csaba.
A kicsiktől a nagyokig négy korcsoportba vannak beosztva a táncosok. Ebből két csoport rendszeresen jár fellépésekre, versenyekre.
2008. december 13.-án 5 órakor elindult a csapat Budapestre a Goldenc által rendezett táncversenyre, amit az Elte sportlétesítményében tartottak meg. A kb. 40 fős kis csapat háromnegyed 10-re ért a helyszínre. Két korcsoportba osztották be a táncosainkat, az egyik a Junior Haladó, a másik pedig az Ifjúsági. Ezen kívül még négy korcsoport táncosait tekinthettük meg. A mi táncosaink közt volt, aki külön csak Standar vagy Latin kategóriába indult.
A verseny menete a következő volt. Délelőtt a parkett próba után a korosztályok szerinti első négy csoport táncosait láthattuk táncolni, ahová 69 páros nevezett, a délután folyamán pedig másik két korcsoportba nevezők mérhették össze egymással tudásukat. Ide pedig 51 páros nevezett.
A délelőtt és a délután folyamán is szép eredményeket értek el a békési táncosok. A legkiemelkedőbb Békési Gergely és Bíró Emese eredménye, akik az Ifjúsági Standar kategóriába 6. helyezést értek el.
A cím arra utal, hogy nem ment minden teljesen simán, volt, aki átugrotta az akadályokat volt, aki nem. Minden esetre a fellépők sok élménnyel és még több tapasztalattal tértek haza.
Büszkék vagyunk a békési táncosokra, és ezúton is köszönetet mondok az összes táncos nevében Kenyeres Csabának, aki felkészítette a párosokat.

Clussmann Dorina