Navigáció

Fergeteges Újévi Operettgála a Pesti Magyar Operett Színpad művészeivel

Januárban országjáró körúton van a Pesti Magyar Operett Színpad, amely január 21-én városunkban is sikeres operettshow műsort adott a kulturális központban. A Nagyterem ismét zsúfolásig megtelt – az utóbbi időben a békésiek nagyon szeretnek színházba, hangversenyre járni –, s a társulat direktora, Szabó Árpád örömmel konstatálta, lám Békésre is érdemes volt eljönniük. Megígérte, hogy egy év múlva is szívesen ellátogatnak városunkba.
Az előadás első részében kisoperettekből, a második részben nagyoperettekből adtak elő részleteket a művészek. De elhangzottak régi magyar filmslágerek is, mint például a „Különös éjszaka volt”, vagy a „Tudom, hogy van neki, na milye van neki” című dalok.
Természetesen kiemelt helyet kapott a műsorban Kálmán Imre két leghíresebb operettje, a „Csárdáskirálynő” és a „Marica grófnő”. Ezekből a darabokból több szám is elhangzott, ugyanakkor a többi operettrészlet is ismert volt, még a fiatalabb korosztály tagjai is énekelték a művészekkel a sok-sok népszerű slágert, Huszka Jenő, Jakobi Viktor, Ábrahám Pál műveiből.
Felcsendült F. Loewe híres „My Fair Lady” musicaljéből a „Csudijó” és a „Ma éjjel táncolnék” című két dal. Egyikét az est sztárvendége, Oszvald Marika énekelte, aki különösen nagy sikert aratott a közönség körében, még mindig temperamentumos előadásmódjával. Természetesen ő is több dalt, főleg Kálmán Imre operetteket énekelt.
A társulat tánckarát is meg kell említeni, akik gyönyörű jelmezekben, látványos koreográfiákban keringőt, palotást, polkát táncoltak.
Mindent összevetve: szerencsés döntés volt városunkba hívni ezt a színi társulatot fergeteges előadásával. Külön öröm, hogy rendszeresen szerveznek Békésen a kulturális központban színházi bemutatókat. A tervek szerint februárban és márciusban is lesznek előadások, méghozzá neves művészek szereplésével.

Cikk szerzője: Zsombok Imre

Megjelenés: Békési Újság, 2009. január 28-i lapszáma

A nagy sikerű Operettgálát követően szeretettel várjuk soron következő előadásainkra is!
2009. február 18. (szerda) 19.00 óra: Az ajándék gésa
Sztárvendégek a szereposztásból: Szabó Erika, Kautzky Armand, Tahi-Tóth László, Király Adrián, Beleznay Endre

2009. március 30. (hétfő) 19.00 óra: Vaszary Gábor: Ki a hunyó, avagy Bubus
Sztárvendégek a szereposztásban: Gergely Róbert, Rátonyi Hajni, Oszter Alexandra, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Sáfár Anikó, Harsányi Gábor, Jakus Tímea, Fogarassy András, Szabó Zsuzsa