Navigáció

 A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kézműves Szakiskolájában és Alapfokú Művészeti Iskolájában felső- és középfokú végzettséget nyújtó alábbi képzések indulnak:
I. NÉPI KISMESTERSÉGEK
1. Csipkekészítő
2. Fajátékkészítő
3. Faműves
4. Fazekas
5. Gyékény-, szalma-, csuhé tárgykészítő
6. Kályhás
7. Kézi- és gépi hímző
8. Kosárfonó és fonott-bútor készítő
9. Nemezkészítő
10. Népi bőrműves
11. Ötvös-aranyműves
12. Szíjgyártó-nyerges
13. Szőnyegszövő
14. Takács

III. TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ AKKREDITÁLT KÉPZÉSEK PEDAGÓGUSOKNAK

1.)Népi játszóházi foglalkozás vezető
2.)Népi ékszerkészítő

A képzésekre azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a népi kismesterségek iránt.
– Várják a PEDAGÓGUSOKAT! A kormány 277/1997. (XII. 22.) rendelete, a közoktatási törvény felhatalmazása alapján a pedagógusok kötelező 7 évenkénti továbbképzésben vesznek részt. A továbbképzés azoknak az ismereteknek és készségeknek a megújítására, fejlesztésére, bővítésére szolgál, amelyekre szükség van a nevelő és oktató munka keretében az intézmény tevékenységének megszervezéséhez.

Az intézmény olyan képzési lehetőségeket kíván a pedagógusok figyelmébe ajánlani, amelyek a közművelődés több évtizedes múltja során felhalmozódtak. Speciális tudásra és tapasztalatokra építve gazdag módszertani és elmélyült szakmai ismereteket közvetítenek a résztvevők felé.
Az akkreditált képzések óraszáma biztosítja az új ismeretanyag gyakorlási lehetőségét is. Az intézményi források, illetve a központi továbbképzési támogatás lehetővé teszi, hogy az ajánlatban szereplő képzésekre a pedagógusok támogatást kapjanak.

– Várják az ÁLLÁSKERESŐK jelentkezését, akik elhelyezkedési esélyüket növelhetik újabb szakmai végzettség megszerzésével és azokat, akiknek állásuk megtartásához újabb szakmai ismeretek szükségesek. Álláskeresők kérhetik a Megyei Munkaügyi Központok támogatását.  – Várják az ÉRDEKLŐDŐK jelentkezését, akik az általunk felajánlottak közül újabb ismereteket kívánnak elsajátítani.

A foglalkozások vezetői felkészült szakemberek, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület neves oktatói.

A képzéseket 10 fő jelentkezése esetén indítják.
A felnőttképzés nyilvántartási száma: 21223-2007.

Bővebb felvilágosítás:
KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA és a BÉKÉS MEGYEI NÉPMŰVÉSZETI EGYESÜLET
5600 Békéscsaba, Orosházi út 32.
Telefon: 66/442-122
E-mail
info@ibsen.hu
info@bmne.hu