Navigáció

Óriási sikerrel fejeződött be az I. Fregolina Kupa Tánciskolás Táncverseny a Békés Városi Kulturális Központban

2009. 04.04-én 10.00 órakor kezdődött a táncverseny, melyre 97 versenykönyvvel nem rendelkező pár nevezett az ország minden részéből.

Négy korcsoportban: gyermek, junior, ifi, felnőtt, és két tánckategóriában: latin és standard mérhették össze tudásukat. Neveztek többek között budapesti, szolnoki, szentesi, dévaványai egyesületek táncosai. A zsűri tagjai az alábbi  táncpedagógusok voltak: Németh Arnold Nagykőrösről, Sziliné Csáki Emília Szeghalomról, Kertész Csaba Debrecenből, Szabó Norbert Debrecenből, Tájai András Hajdúböszörményből. A békési versenyzők közül Oláh Levente és Kiss Tünde párosa 3. helyezést ért el junior latin, míg Békési Gergely és Mészáros Mónika párosa ifjúsági standard kategóriában 6. helyezést ért el.
A verseny létrejöttét a Békés Városi Kulturális Központban működő Fregolina Társastánc Klub vezetőjének, Kenyeres Csabának köszönhetjük. Kezdeményezése mind a fellépők, mind a zsűri illetve a nézők körében nagy sikert aratott és reméljük, hogy a következő, melyet ez év október 31-re tervezünk, még nagyobb sikerrel végződik és még nagyobb érdeklődésre tart majd számot. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani továbbá támogatóinknak és a helyi klubtagok szüleinek, akik munkájukkal segítették rendezvényünket.

Írta: Túri Andrea

Régebbi cikk:

A Békés Városi Kulturális Központ mindenkit szeretettel vár az Első Fregolina Kupa Országos Tánciskolás Versenyére, melynek helyszíne a Békés Városi Kulturális Központ Nagyterme.

Időpont: 2009. április 4. (szombat) 10.00 órától kezdődő egész napos rendezvény
Belépődíj: 800 Ft/fő
Bővebb információ e-mailben : kenyerescsaba@fregolina.hu, 0666/412-142, 20/569-80-58

A versenyen kizárólag versenykönyvvel nem rendelkező táncosok táncolnak, gyermek, junior és ifjúsági korosztályban lány-lány párosok is nevezhettek.

Korcsoportok:
– gyermek: 10 éves korig
– junior: 11-15 éves
– ifjúsági: 16-18 éves
– felnőtt: 19 éves kortól

Táncok:
gyermek korosztálynál:
– latin táncok: cha-cha-cha, rumba, jive
– standard táncok: angol keringő, tangó, qiuckstep

junior, ifjúsági, felnőtt korosztályoknál:
– latin táncok: samba, cha-cha-cha, rumba, jive
– standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstep

Minden párosnak lehetősége lesz legalább kétszer megmutatni tánctudását.