Navigáció

2009. 04.04-én 10.00 órakor kezdődött a táncverseny, melyre 97 versenykönyvvel nem rendelkező pár nevezett az ország minden részéből. Négy korcsoportban: gyermek, junior, ifi, felnőtt, és két tánckategóriában: latin és standard mérhették össze tudásukat.

Neveztek többek között budapesti, szolnoki, szentesi, dévaványai egyesületek táncosai. A zsűri tagjai az alábbi  táncpedagógusok voltak: Németh Arnold Nagykőrösről, Sziliné Csáki Emília Szeghalomról, Kertész Csaba Debrecenből, Szabó Norbert Debrecenből, Tájai András Hajdúböszörményből.

A békési versenyzők közül Oláh Levente és Kiss Tünde párosa 3. helyezést ért el junior latin, míg Békési Gergely és Mészáros Mónika párosa ifjúsági standard kategóriában 6. helyezést ért el.

A verseny létrejöttét a Békés Városi Kulturális Központban működő Fregolina Társastánc Klub vezetőjének, Kenyeres Csabának köszönhetjük. Kezdeményezése mind a fellépők, mind a zsűri illetve a nézők körében nagy sikert aratott és reméljük, hogy a következő, melyet ez év október 31-re tervezünk, még nagyobb sikerrel végződik és még nagyobb érdeklődésre tart majd számot. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani továbbá támogatóinknak és a helyi klubtagok szüleinek, akik munkájukkal segítették rendezvényünket.

Írta: Túri Andrea