Navigáció

Az Életfa Kulturális Alapítvány 2009 tavaszán is folyatja ismeretterjesztő előadásainak sorozatát. Az elmúlt év őszi előadások helyzetértékelést kívántak adni hagyományos műveltségünk és mindennapi életünk kapcsolatáról, arról, hogy milyen kilátások elé nézhetünk a közel és távolabbi jövőben. 

 

Folytatván ezt a gondolatsort egyszerre két irányba indulunk. Egyrészt visszatekintünk műveltségünk gyökerei felé, másrészt előre tekintünk, keresve az utat a következő lépéseket.   Szellemi hagyományunk fénypapjait idézi Szántai Lajos, illetve a Szent Korona eszme időszerűségéről tart előadást Molnár Attila. 

Sokai kérdezik, hogy mit lehet tenni a mindennapokban? Hogyan valósulhat meg a természetes műveltségünkre épülő értékrend tevékenységeink által? Géczy Gábor és Hintalan László a napi gyakorlat felé vezet bennünket, egy-egy műveltségünkre épülő programot mutat be. 
Egyre többen vannak azok, akik érzik a változások elkerülhetetlenségét, de ma még úgy tudják, hogy egyedül, vagy majdnem egyedül vannak. Pedig rajtuk fog múlni a változás. Takáts Péter a nagysikerű “Menedzserkalauz” c. könyv szerzője, szervezetfejlesztő előadással egybekötött csoportmunkát fog tartani.  
 
 
Az Élhető világ előadássorozat tervezett programja a Békés Városi Kulturális Központban


2009. április 22. szerda 18 óra

Szántai Lajos: A magyar ősvallás fénypapjai – a táltosok

2009 április 28. kedd 18 óra
Géczy Gábor: “Emeld fel fejedet büszke nép” – a Bárka program

2009. május 5. kedd 18 óra

Takáts Péter: Kulturális kreatívok és lehetőségek a válságban

2009. május 13. szerda 18 óra
Hintalan László János: Az Élet-iskola program

2009. május 19. kedd 18 óra
Molnár Attila: A Szent Korona eszme a nomád birodalmi uralkodói gyakorlattól a képviseleti demokráciáig

Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ, Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Belépődíj nincs, de a rendezvény támogatását köszönettel vesszük.

Bővebb információ: eletfa.hu

Az előadásokról felvételt készítünk, melyet a továbbiakban közzé teszünk. Már megvalósult előadásaink egy részét megtekinthetik honlapunk Filmtárában.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők: Békés Városi Kulturális Központ, Életfa Kulturális Alalpítvány, Közös Pont Egyesület