Navigáció

A „BARANGOLÁSOK NORVÉGIÁBAN” rendezvénysorozat keretében a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Irodája szeretettel vár minden érdeklődőt a 2009. április 29-én szerdán 19 00 órától megrendezésre kerülő „Célkeresztben a krimi”
író-olvasó találkozóra, ahol a norvég krimi novella író pályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

 A rendezvény helyszíne: Békés Megyei Jókai Színház, Stúdiószínház (Békéscsaba, Andrássy út 1.)

Beszélgetés a krimi műfajról, skandináv krimikről, célkeresztben Jo Nesbo regényei

Vendégünk Babiczky Tibor költő, író, kritikus, krimiszakértő

Házigazda Szabó Tibor Benjámin író, a BárkaOnline szerkesztője

A krimi novella író pályázat eredményhirdetése, a győztes művet felolvassa Bartus Gyula, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze.

„Norvég svédasztal”
További információ kérhető: Fiedler Nikoletta, telefon: 66-527-660, mail: fiedler@ibsen.hu Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Miért éppen Norvégia?

Békés Megye Képviselő-testülete a Norvég Alap támogatásával Ibsen Palota néven egy új művészeti, kulturális és oktatási központot hoz létre a Békés Megyei Jókai Színház mellett található, felújításra szoruló műemlék épületben Ezért a kulturális iroda Békés Megye Képviselő-testülete megbízásából rendszeresen szervez Norvégiához kötődő rendezvényeket, azért, hogy az itt élők megismerhessék Norvégiát, az ott élő emberek szokásait.

Miért éppen krimi?

A skandináv ország számunkra érdekes hagyományaihoz tartozik, hogy a húsvéti szünetben detektívtörténetek lepik el a könyvesboltokat. A húsvéti vakációra induló norvégok közül, aki teheti, lehetőleg egy csak sítalpon megközelíthető, komfort nélküli, szerény berendezésű hegyi házacskába bújik a hétköznapok elől, és a kandalló melegénél „hátborzongató” történeteket olvas.

Forrás: kultura.bmk.hu