Navigáció

"A sokféleség laboratóriuma, avagy a multikulturalizmus évszázadai a Bácskában és a Bánságban" c. kiállításra várunk minden keves érdeklődőt a Békés Városi Kulturális Központba. (Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.)

A kiállítás megnyitója 2009. június 16-án 17.30 órakor lesz.
A kiállítás anyagát összeállította:Dr. Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő
A kiállítást megnyitja: Andrási Attila a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház rendezője

A belépés díjtalan!
A képek megtekinthetők: 2009. 06. 16. – 2009. 06. 24. között, hétfőtől péntekig a Kulturális Központ nyitvatartási ideje alatt.

Néhány mondatban a kiállítás anyagáról:
A Kárpát-medence dél-keleti őshonos nemzeti és etnikai kisebbségeinek az Európai Unióban kevéssé vagy rosszul ismert létével, történelmével szándékozik megismertetni a nyugat-európai közönséget Becsey Zsolt néppárti (Fidesz) európai képviselő.
Az általa kezdeményezett és létrehozott kiállítás többek között Brüsszelben is látható volt.

A dél-alföldi kötődésű magyar néppárti euroképviselő ezzel a maga nemében úttörő vállalkozásával hiánypótló ismeretterjesztés mellett a kérdésre is keresi a választ: lesz-e végre uniós fellépés azoknak az őshonos nemzeti és etnikai kisebbségeknek a védelmére, amelyek a török hódoltság óta lakták és lakják a Kárpát-medence dél-keleti részét.
E nemzeti közösségeket, mint a sokszínűség hordozóit meg kívánja-e tartani az Európai Unió, vagy utat enged-e e térségben a nemzetállami felfogásból eredő homogenizáló törekvéseknek? E kérdést is fölveti Becsey Zsolt  kiállítása, amely egyúttal adósságokat is megpróbál részben törleszteni, egyebek között elégtételt sürgetve az uniós közönség előtt a titoista partizánok Délvidéken lemészárolt áldozatainak és utódainak.