Navigáció

"Ismét véget ért egy év!

Az évadzáró bemutatóval újra egy évvel öregedtek a táncosok. Rengeteg még a tanulni való, mind hozzáállás, mind a tánctanárukkal szembeni alázat terén. DE! Ennek ellenére a táncosok jó évet zárhattak le. Ez az év tele volt megvalósult és megvalósulatlan álmokkal. Megvalósult az Első Fregolina Kupa, amellyel elindult egy új lánc. A Madzagfalvi napok, a Pálinka Fesztivál, és más békési rendezvény mellett reméljük, hogy hagyománnyá válik a Fregolina táncverseny is. Ezzel is növelve Békés hírét országos szinten.
Ahhoz, hogy egy álom valósággá váljon, szükséges volt a Műv. Központra, ahol a helyet biztosították a rendezvényhez. Jó szervezésre és az ügy iránt elkötelezett tánctanárra. A dolgok ilyen összeállásával egy nagyon szép és színvonalas tánciskolás versenyt élvezhetett a közönség és a megjelent táncosok.
Az előkészületek közepette a táncoktatás is gördülékenyen folyt. Egy-egy új formációval két csoport is készült. A tánciskola keretein belül versenyzők részt vehettek egy budapesti, egy csongrádi, egy kisteleki és egy csepeli versenyen is. A táncosok szép eredményeket értek el, néhányan állhattak a dobogó második helyétől a hatodik helyig. Bemutatózásra is nyílt lehetőség. Több bálon, rendezvényen léptek fel a klub táncpárosai. Nagyon szépek az új bécsi keringő formációk is. A év végi zárón talán ez kapott legnagyobb tapsot.
Most pedig szünet van, az eleje és vannak, akiknek máris hiányzanak a táncórák. DE: jön a tánctábor. Itt a táncosok teljesen új dolgokat tanulhatnak, összekovácsolódhat a csapat. Hiszen ez társastánc, ahol a párosoknak egyforma lánggal kellene égni a tánc iránt. Egy páros mindkét tagjának egyforma alázattal és erőbedobással kellene hajtani az eredményekért. Segíteni egymást, hisz mi még elég távol vagyunk attól, hogy kategóriába léphessünk. Addig még rengeteg munkát kell beletennünk, nekünk és nem másnak. Hiába jó a tanár, ha a diák közömbös, kritikus, és nagyképű, abból nem születik csak fél eredmény. A táncosoknak adott egy jó háttér, a Műv. Központ, adott a jó szervezés, adott egy jó tánctanár. A táncosok nevében köszönet a felsoroltaknak. A többit már nekik kell hozzátenni egyenként, és akkor az eredmény sem marad el. "

Clussmann Dorina