Navigáció

Mi is az a helyi érték?

A tízes számrendszerben a számok leírására a 0, 1, 2, …, 9 számjegyeket használjuk. A számok leírásakor jobbról az első helyre írjuk az egyeseket, ettől egy-egy hellyel balra a tízeseket, százasokat, ezreseket, tízezreseket stb. Így a számjegy helye kifejezi, milyen rendű egységeket kell értenünk, azaz megszabja a szám helyi értékét. (Wikipedia)

Készíts filmet lakóhelyed értékeiről, mutasd be miért és mit szeretsz benne, mi az, amit másoknak is szívesen megmutatnál. Többszörözd meg a lakóhelyed értékét egy jó filmmel!

Az Életfa Kulturális Alapítvány, a Békés Városi Kulturális Központ a Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu filmkészítő pályázatot ír ki 12 – 18 éves fiatalok számára.

A digitális kultúra terjedésével ma már bárki készíthet filmet szinte bármivel, a videokamerától kezdve a mobiltelefonig.
Nem a technika a legfontosabb! Sokkal fontosabb a látásmód, a láttatás. Vagyis, a technikai eszköz mögött az alkotó kreativitása.

Készíts egy és öt perc hosszúság közötti filmet lakóhelyed valamely értékéről. Ez bármi lehet, amit valóban értéknek tartasz. Mutasd meg úgy, ahogy nem mutatta be még senki! Ha ezzel megvagy, akkor küldd el nekünk a filmedet mpg állományban CD, vagy DVD lemezen.
Írd meg nevedet, életkorodat, lakóhelyed címét, iskolád nevét és felkészítőd nevét. Írd meg továbbá a bemutatott hely pontos nevét és címét is.

Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet.
Beérkezési határidő: 2009. október 2. péntek

A legjobb filmeket meghívjuk a 2009. őszén megrendezésre kerülő
I. Békési Ifjúsági Filmszemlére.

A legjobbakat értékes tárgyjutalmak várják!

A pályamunkákat zárt, biztonságos csomagolásban a Békés Városi Kulturális Központba küldd el!
Cím: 5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25. A borítékra feltétlenül írd rá, hogy „Helyi érték”

A pályázat beküldője a pályázat beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója az alkotó megnevezésével felhasználhatja az alkotásokat kommunikációs eszközein, így pl. közzéteheti az elkészült filmeket az interneten.

Alkotó7

Amennyiben szeretnél egy jó csapatban készülni a pályázatra, vagy egyszerűen csak alkotni szeretnél gyere el az Alkotó7 ifjúsági művészeti alkotótáborba!
A táborban lehetőség lesz kézműves technikák- (textilfestés, batik, nemez stb.), színjátszási- és médiaismeretek elsajátítására.
A médiaműhelyben megismerheted a filmkészítés alapjait és bepillanthatsz az elektronikus újságírás fortélyaiba is.

Ha a médiatábort választod, akkor mindenképpen hozd magaddal a filmkészítő eszközödet (kamera, fényképezőgép, mobiltelefon stb.)

Az Alkotó7 2009. július 20 – 25. között kerül megrendezésre a Békés Városi Kulturális Központban.

A tábor önköltsége szállással, étkezéssel együtt 35.000 Ft, de ebből csupán 15.000 Ft-ot kell térítened, a többit támogatóink segítségével oldjuk meg.

Ha kérdésed lenne, keresd Koszecz Sándor a bekesikultura@bekesikultura.hu e-mail címen, vagy Gyarmati Adriennt a 20/918-9419 telefonszámon.
A jelentkezési lapot az eletfa.hu, a beol.hu vagy a bekesikultura.hu honlapokon is kitöltheted!

Az Alkotó7 ifjúsági művészeti alkotótábor szervezői:
Békés Városi Kulturális Központ, Életfa Kulturális Alapítvány, Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Irodája

A pályázat és a tábor támogatói:
Nemzeti Kulturális Alap, Mobilitás – DARISZI, Békés Megye Önkormányzata, Békés Megyei Hírlap, BEOL.hu