Navigáció

TÁMOP 3.2.3/08/1-2009-0010

A Békés Városi Kulturális Központ a Békéscsabai IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodával– mint konzorciumvezető –, Köröstarcsa Község Önkormányzatával, a medgyesegyházi Városi Önkormányzat Művelődési Ház és Könyvtárral, valamint a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú Kft.-vel közösen eredményesen pályázott a 100 millió forintos támogatási összegre. A program alapvető célja a konzorciumi tagok intézmény akkreditációjának valamint konzorciumi tagonként két képzés programakkreditációjának megszerzése.  

A Békés Városi Kulturális Központ által vállalt és programakkreditálásra kerülő két képzés az:

 On-line ügyintéző

 Falusi vendéglátás  

A képzések terv szerint 2011-ben indulnak, amelyre a pályázatban meghatározott célcsoport (hátrányos helyzetű álláskeresők, munkanélküliek, Gyes-en, Gyed-en lévők) tagjai vehetnek részt. A képzési időszak alatt a résztvevők képzési támogatásban részesülnek.

A projekt során a pályázó partnerek szervezetei már akkreditált felnőttképzési intézményként alkalmassá válnak a felnőttképzésről szóló törvényben meghatározott segítő szolgáltatások nyújtására, képzések szervezésére és gördülékeny lebonyolítására. A projekt programját az általunk elvégzett helyzetfelmérés és az értékelés mutatószámai alapján állítottuk össze. A megvalósítás során az intézmények felnőttképzési szolgáltatásainak köre bővül, a képzéseken résztvevők elhelyezkedési esélyei – képességeik és kulcskompetenciáik fejlesztése által – nagyban javulnak.

Bővebb információ.
budai.tunde@bekesikultura.hu

Felnőttképzési információs iroda nyitvatartási ideje a Békés Városi Kulturális Központban:

Hétfő, Szerda, Péntek: 9.00 – 14.00 óra
Felnőttképzési konzulens: Budai Tünde