Navigáció

Mácsár Pálné Suda Eszter: Fenyők a ködbenNagyon sok szeretettel várunk mindenkit a Békés Városi Kulturális Központba , hiszen itt látható 2009. október 13- tól az Amator Artium XX. Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás Békés Megyei Tárlata.

(Mácsár Pálné Suda Eszter: Fenyők a ködben)

Az Amator Artium – azaz „a művészet szerelmesei” Országos Képző és Iparművészeti Tárlat a hazai nem hivatásos alkotóművészek felmenő rendszerű megmérettetése, melyet a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya koordinált.
A megyei közművelődési intézményekkel közösen, háromévente meghirdetett program célja országos szinten – mértékadó és értékadó szándékkal – segíteni a nem hivatásos képző-és iparművészek szakmai munkáját. Cél, hogy a hétköznapok alkotói a szabadidejük hasznos eltöltésére irányuló művészeti tevékenységüket mind magasabb színvonalon gyakorolhassák.

A 19 megyében és a fővárosban meghirdetett pályázatra beérkezett munkákból – minden megyei kiállítást megelőzően – szakmai zsűri válogatott, külön-külön értékelve az egyes műveket, s tett javaslatot a megyei kiállításon való szereplésre és az országos mezőnybe való beválogatásra.

A kiállítás most elérkezik a Békés Városi Kulturális Központba is, mely 2009. november 19 – ig tekinthető meg a Központ nyitva tartási ideje alatt a Kápolna teremben.