Navigáció

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk 2009. november 24- én  (kedd) 17.00 órára a Békés Városi Kulturális Központ Kápolna termébe a „Hannuska” c. mesedarab nyilvános főpróbájára és a meséhez készített illusztráció kiállítására.  A kiállítás anyagát rajzolta és a mesét írta Horváth Hajnalka békési alkotóművész, mely 2009. december 19-ig tekinthető meg a központ nyitvatartási ideje alatt. Közreműködnek a békési Színjátszó Stúdió növendékei.

Részlet a meséből:

"Egyszer volt, nem is oly régen, sétáltam csodaszép őszi napsütésben. Hatalmas fák lombjai közül mosolygott rám minden napsugár, lábaim alatt színes levelek takarója tette némává cipellőm kopogós sarkát. Lépteimmel történetet szőttem a levelek közé, mint pók pici hálóját és most elmesélem nektek, remélve, hogy ezek a sorok örökre a szívetekbe vésődnek…
Az Ó-Fehér-Körös partján járunk, egy csodás kisváros közepén, tele fákkal, virágokkal, madarakkal. Szerelmem ez a hely, régi házaival, kacskaringós utcáival, értékeket őrző templomaival, melyek toronyként magasodnak az égi város felé, keresztjeiket átnyújtva a nap sugarainak. Itt éldegél kicsi hősöm Hannuska, történetem főszereplője."