Navigáció

2010. március hónapban látható a Bánfalvy Ági International Studio jóvoltából Molnár Ferenc: Az Ibolya c. vígjátéka egy felvonásban a Békés Városi Kulturális Központban.

Időpont: 2010. március 24. 18.00 óra
Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ
(5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.)

Szereposztás:

Igazgató: Pikler Lajos, Bereczki Zoltán László
Zeneszerző: Balog László
Ilonka: Gyarmati Éva, Sarbó Katalin Ágnes
Rakolnoki: Bánfalvi Ági, Vígh Anita
Márkus: Gáncsos Kármen, Horkai Zsófia
Thúz: Varga Barbara, Baríz Evelin
Szolga: Csontos Levente
Roboz: Varga Ágnes
Széll: Gáncsos Kármen, Gyarmati Éva

Díszlet: Gulyás Imre
Zeneszerző: Kokavecz Iván
Jelmez, Stylist: Dülk Kata
Kellék: Kovács Erika
Rendező munkatársa: Balog László
Design: Máté Gyárfás
Rendező: Horváth Csaba

A fásult igazgató egyre nehezebben tűri, hogy színészi pályára ácsingózó, nem túlzottan tehetséges hölgyek lepik el színházát az aktuális bemutatók szereplőválogatásaikor. Meglehetősen gorombán tanácsolja el a jelentkezőket, amellyel kiváltja az éppen jelen lévő zeneszerzője rosszallását. A két férfi egy hirtelen ötlettől vezérelve szerepet cserél. A zeneszerző igazgatóként mustrálja a megjelenteket, míg a direktor szolgaként sertepertél az irodában. S lőn, megjelenik az ibolyatermészetű Ilonka, aki elvarázsolja a szerzőt… Vajon érdemesül-e a lány ebben a kaotikus helyzetben szerződtetésre?

Molnár Ferenc örökérvényű művei – születésük óta – töretlen népszerűségnek örvendenek a honi és a külföldi közönség körében egyaránt. A szatírikus hangvétel, az elegáns humor, a tabudöntögetés, a zseniálisan megkomponált helyzetkomikumok és a múlt század első felének tipikusan magyar élethelyzetei szinte kivétel nélkül jelen vannak a napjainkban is oly sokat játszott Molnár-darabok cselekményében. Ezek az ismérvek jellemzik "Az Ibolya" című komédiát is, amely az író kedvelt terepére, a színház világába kalauzol el bennünket.