Navigáció

Ez volt a legforróbb hangulatú Én Hangom Döntő! – Békés Mátrix
Helyi és fővárosi sikerek Az én hangom versenyen – Beol
"Széténeklés" döntött az első helyről – Hír6

A fenti címeken adott hírt a megyei média "Az én hangom" énekverseny döntőjéről, amely április 23-án 18 órától volt látható és hallható a Békés Városi Kulturális Központban. 

Békés Mátrix:

Ez volt a legforróbb hangulatú Én Hangom Döntő!

A II. korcsoport győztese Sas Attila László, Rácz Renáta a 3. helyen végzett! Eredmények:

Teljes teltház és a magyar slágerpop élvonala fémjelezte a tegnapi Az Én Hangom énekverseny döntőjét.

Kétségkívűl ez volt Az én Hangom történetének eddig legjobban szervezett és legszínvonalasabb és legnagyobb érdeklődéssel kísért döntője.

Csak egy érdekesség: Kontor Tamás és párja Szabó Eszter is megjelent a döntőn, azonban most nem mint zenészek, hanem mint a Gyula Tv riporterei, akik az összes sztárral interjúkat készítettek.

Ahogy ígértük, két Mátrix olvasó találkozhatott Brasch Bencével és SP-vel, a videókat és az interjúkat hamarosan láthatjátok, addig is beszéljenek Apáti – Nagy Lajos képei a döntőről.

Képünkön: SP és Hajni, az egyik boldog olvasónk, akik találkozhatott kedvencével!

II. Korcsoport: 
I. Sas Attila László 
II. Pusztai Gábor
III. Rácz Renáta

I. Korcsoport
I. Szécsi Erzsébet
II. Bakos Bettina
III. Varga Zsófia
Forrás: http://www.bekesmatrix.hu/index.php?contentSite=news&itemId=38649
K
épek  Mátrixon: http://www.bekesmatrix.hu/index.php?contentSite=gallery&galleryId=38647


BEOL: 

Helyi és fővárosi sikerek Az én hangom versenyen

Izgalmas küzdelemben budapesti és békési siker született "Az én hangom" verseny pénteken megtartott, éjszakába nyúló fináléjában. A közönség szinte színültig megtöltötte a rendezvénynek helyet adó békési kulturális központ nagytermét, a zsűriben pedig olyan nagy nevek szerepeltek, mint Tóth Gabi vagy Pély Barna.

Az ország számos tájáról hatvanan neveztek az immáron kilencedik alkalommal megrendezett békési „megasztárra”, „Az én hangom” versenyre. A program növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy mások mellett szegedi, debreceni és fővárosi tehetségesek is ringbe szálltak a két kategóriában, a 6 és 16, illetve a 17-35 éves korosztály számára meghirdetett zenei megmérettetés értékes fődíjaiért. A selejtezők során a több mint félszáz indulóból huszan kerültek a péntek esti döntőbe.

Háromnegyed hét után néhány perccel a Dobozról érkező Mező Kitti előadásában felcsendült Kovács Kati örökbecsű slágere, a Találkozás egy régi szerelemmel, amellyel el is kezdődött a végül hihetetlen izgalmakat hozó finálé. A 12 tagú zsűri – amelynek tagjai között olyan személyek foglaltak helyet, mint Tomi, az Anti Fitness Clubból, Brasch Bence, SP, Tóth Gabi, Pély Barna és Romhányi Áron a Unitedből, Molnár László, a Musical színház igazgatója, Szabó Z, Subosits Tamás esztéta, Frankó Attila menedzser és Pocsaji Ildikó énektanárnő – korrekten, de szigorúan pontozta a versenyzőket.

Az első igazi elismerést a nagyszénási Tóth Angelika érdemelte ki, akinek produkcióját Molnár László profi színészi teljesítményként értékelte. Bakos Bettina ellenben a kőkemény kritikáiról ismert Pély Barnabást ragadtatta dicsérő szavakra: a United zenekar frontembere – nem tévedés – a maximális 10 ponttal jutalmazta a 14 esztendős orosházi hölgy teljesítményét, aki Björk egyik legsikeresebb dalát adta elő egészen kiválóan.

A döntő első részében kifejezetten magas pontszámot kapott még a saját dalát előadó békési Rácz Renáta és a budapestről érkező Csudai Máté. – Ő aztán tényleg sugárzott, mint az uránérc – jegyezte meg a szünetben a Hungária "Hotel Mentol" című slágerét feldolgozó fiatalemberről Frankó Attila.

A második etap azután – ha lehet – még nagyobb izgalmakat hozott. A fiatalabbak kategóriájában rögtön a fővárosi Szécsi Böbe ugrott az élre, de remekelt a verseny egyik tavalyi győztese a békési Csordás Ákos illetve Varga Zsófia is. A 12 éves pici lány egészen meghökkentő hitelességgel dolgozta fel Bonnie Tyler talán legismertebb nótáját.

A nagyoknál eközben az élen holtverseny alakult ki. A debreceniek kiválósága, Pusztai Gábor a Sunset Boulevard című musical betétdalával, míg a békési Sas Attila László egy, a testvérével közösen előadott Red Hot Chili Peppers adaptációval került a második korcsoport első helyére. A két versenyző között így, sportnyelven szólva „szétlövés”, azaz széténeklés döntött, vagyis mindkettőjüknek újra színpadra kellett lépniük.

A zsűri tagjai végül úgy döntöttek, hogy egy hajszállal talán közelebb áll hozzájuk Sas Attila László produkciója, aki így a második kategóriába megnyerte a versenyt, megelőzve a második Pusztai Gábort és a harmadik Rácz Renátát. Az első korcsoportban Szécsi Böbe győzött, a második helyet Bakos Bettina szerezte meg, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Varga Zsófia állhatott fel. A győztesek egy görögországi utat, a második helyezettek egy kétszemélyes badacsonytomaji hosszú hétvégét, a „bronzérmesek” ajándékcsomagot kaptak, s számos különdíj is gazdára talált.
Forrás:  http://beol.hu/bekes/kultura/helyi-es-fovarosi-sikerek-az-en-hangom-versenyen-301140 
Képek a BEOL-on:  http://beol.hu/galerialp/38430  


HÍR6: 

"Széténeklés" döntött az első helyről

Kiosztották "Az Én Hangom" verseny díjait

 

A tervezettnél eggyel több fordulót rendeztek „Az Én Hangom" énekverseny döntőjében pénteken este Békésen. A két korcsoportban meghirdetett versenyben ugyanis a 17 és 35 év közötti indulók kategóriájában a döntőt követően azonos pontszámmal, holtversenyben állt az élen a békési Sas Attila László és a debreceni Pusztai Gábor. A ráadás a helyi indulónak sikerült jobban, így ő nyerte el az első díjat. A 16 évnél fiatalabbak között a 13 éves budapesti Szécsi Erzsébet végzett az élen. A dobogósoknak járó díjak mellett kiosztották a SzabóZ Stúdió, illetve a Frankó Produkciós Iroda különdíjait is. A közel tíz éves hagyományokkal rendelkező versenyen az idei zsűri tagjai között volt Pély Barnabás, Tóth Gabi, Brasch Bence, SP, az Anti Fitnessből Tomi, tovább Frankó Attila és a Musical Színház igazgatója, Molnár László.

A jövő sztárjai léptek fel pénteken este Békésen, a Művelődési Központban, ahol „Az Én Hangom" énekverseny döntőjét rendezték. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő békési zenei tehetségkutató versenyre előzetesen közel hatvanan jelentkeztek az ország legkülönbözőbb pontjairól, Budapesttől Szegedig, Debrecentől Nagyszénásig. Az előzsűrizést követően a döntőbe húszan jutottak be. A tizenhat év alatti kategóriában hét lány és két fiú küzdött a győztesnek járó díjakért. Az első kategóriában versenyen kívül bemutatót tart a debreceni Csáki Benedek Szabolcs és Benedek Szabolcs, akik az Oroszlánkirályból adtak elő egy duettet.

20100423___nek_b__k__s.jpg (m)
A zsűri néhány tagja: Pély Barnabás, Tóth Gabi, SP
(Fotó: Ignácz Bence)

A második korcsoportban a fiúk domináltak, heten álltak színpadra a négy lány mellett. Ebben a korcsoportban a kunszentmártoni Képli Barbara tartott bemutatót. A zsűrit neves zenei szakemberek képviselték pénteken többek között Romhányi Áron, a United Zenekar billentyűse, Pély Barnabás a United zenekar frontembere, énekesek – Tóth Gabi, Brasch Bence, SP valamint Tomi az Anti Fitnessből. A zsűri elmaradhatatlan tagjaként jelen volt Molnár László, a Musical Színház igazgatója, valamint Frankó Attila, a Frankó Produkciós Iroda tulajdonosa.
A kulturális központ nagyterme a pénteki versenyre a várakozásoknak megfelelően zsúfolásig megtelt. Már a bemutatót éneklők produkcióit is óriási ováció fogadta, a versenyen pedig még jobban felforrósodott a hangulat. Hatalmas tapssal fogadta a közönség a helyi indulókat, de az előadások közben az is kiderült, hogy komoly szurkolótábor érkezett Debrecenből. A zsűri – Pély Barnabással az élen – a megszokott kritikusággal értékelte a produkciókat, de a legjobbaknál csak az elismerés szavai hallatszódtak. Az első tíz pontos teljesítményt a nagyszénási Tóth Angelika kapta, a maximális pontszámot pedig nem más, mint Molnár László adta. Az elismerések és dicséretek mellett néhány induló komoly kritikát is kapott, volt akinél még olyan javaslat is elhangzott, hogy manökenként vélhetően sikeresebb lenne, mint énekesként.
Az énekesek produkcióit követően, a pontszámok összevetésénél derült ki, hogy az idősebbek között azonos pontszámmal áll az élen két versenyző. Így „széténeklés" mellett döntött a zsűri, amelyet a békési Sas Attila László nyert.
A jövő profijai után a jelen sztárjai is színpadra léptek; a zsűri énekes tagjai is előadtak egy-egy dalt. Az eredményhirdetésen kiderült, kik nyerték kategória győztesként a görögországi utazást, illetve második helyezettként az egy-egy hosszú hétvégét Badacsonytomajban. A dobogó harmadik fokára állók ajándékcsomagot kaptak.
A 2010. évi „Az Én Hangom" énekverseny végeredménye
A 16 éven aluliaknál: 1. Szécsi Erzsébet (Budapest), 2. Bakos Bettina (Orosháza), 3. Varga Zsófia (Szeged).
A 16 és 35 év közötti énekeseknél: 1. Sas Attila László (Békés), 2. Pusztai Gábor (Debrecen), 3. Rácz Renáta (Békés).
Különdíjasok. A SzabóZ Lemezkiadó által felajánlott lemezszerződést Szécsy Erzsébet nyerte. A Frankó Produkciós Iroda által felajánlott fellépési lehetőséget a Lecsó Fesztiválon Csudai Máté nyerte.

Forrás:  http://bekesmegye.hir6.hu/cikk/41625/100424_szetenekles_dontott_az_elso_helyrol