Navigáció

A Békés Városi Kulturális Központ életében az idei nyár egy része a közös alkotás jegyében telik. 2010. július 19-24.  között Békésen élő, halmozottan hátrányos helyzetű diákok veszik birtokukba a kulturális központot.

Ez a hét negyvenkét olyan békési fiatalnak nyújt kikapcsolódást és kiteljesedést, akik egyszerre két táborban ismerkedhetnek meg több művészeti ág sajátosságaival.
A Média, Képző- és Iparművészeti Tábor jó lehetőséget biztosít számukra, hogy gyarapítsák informatikai tudásukat, belelessenek az amatőr fotó- és filmkészítés mikéntjébe, használják fantáziájukat és új festési vagy kézügyességet igénylő technikákat megismerhessenek. Megtanulhatják esetenként mindezeket együttesen alkalmazni.

A Színjátszás, Mozgáskultúra, Zene Táborban lehetőséget kapnak a fiatalok arra, hogy egyénileg és csoportosan is kibontakoztathassák tehetségüket, felszínre kerüljenek képességeik. A közös foglalkozások végkifejleteként az utolsó alkalom során bemutatják az itt megtanult Janikovszky Éva darabját, melynek címe: „Kire ütött ez a gyerek?”.

Mindkét tábor egy hétre nyújt  elfoglaltságot olyan gyerekek számára, akik hátrányos helyzetükből adódva ilyen élményekben ritkán részesülhetnek és az itt gyarapodott tudásukat szeptemberből a tanórai foglalkozások alkalmával is kamatoztathatják.