Navigáció

            „… a tánc, a pillanatnyi érzéseink kifejezése.”

Az újabb összefogás és kemény munka eredményeképpen létrejöhetett egy  csodálatos rendezvény.
Kis városunk ismét egy színvonalas társastáncversenynek adott otthont, hiszen megrendezésre kerülhetett a IV. Fregolina kupa 2010. október 30-án.
A táncosok októbere kemény munkával telt, mégis ha keddi vagy csütörtöki napon ment el valaki a táncterem előtt érezhette a nyüzsgést és a várakozást.
Azon a bizonyos szombat reggelen megtelt a parkoló, és sok-sok, kicsit álmos, de annál izgatottabb fiatal és fiatalos lelkületű résztvevő lépett be a kulturális központ csodálatosam feldíszített nagytermébe. A 10 órai kezdéskor minden fiú és lány felkészülten állt a színfalak mögött a felvonulásra, ahol a csodálkozó szempárok megtekinthették a legkülönbféle ruhákat, sminkeket, a legszebb nőket, és a legelegánsabb férfiakat. Hiszen a táncos attól táncos, hogy amikor fellép a parkettára, mindenki elhiggye neki, hogy tegyük fel ő szerelmes partnerében, amikor szenvedélyesen egy rumbát táncol. De ezt nem csak a nézőkkel, hanem a szakavatott zsűrivel is el kell hitetni. Idén a zsűri tagjai: Sziliné Csáki Emília, Szabó Norbert, Lengyel Zoltán, Pálinkó Lujza és Zsámboki Marcell voltak.
A nap folyamán a nevezők 5 korcsoportban és 2 kategóriában mutathatták meg tudásukat. A táncosok gyermek, junior1-2, ifjúsági és felnőtt, illetve standard és latin versenyzőként indulhattak. A standard táncok között szerepelt az angol keringő, bécsi keringő, tangó, Quickstep, míg a  latin számok a Samba, a Cha-cha-cha, a Rumba, Jive voltak.
A békési táncosok szépen teljesítettek, közülük többen is dobogóra állhattak és volt több dobogó közeli eredmény is. Az első három helyezett éremmel a nyakában indulhatott haza, és emellett a dobogó tetején állók egy szép kupával is gazdagabbak lettek.
Sikeres versenyt zárhattak a Fregolina táncosai, és a nevükben ezúton köszönetet mondok Kenyeres Csabának a felkészítésért és a fáradalmas munkáért, a kulturális központnak a helyszínért, és a táncosok szüleinek a segítségért.
A következő mondatot egy sikeres táncosuk szájából hallhattunk: „Nem azért táncolok, hogy eredményt érjek el, hanem azért, hogy az emberek emlékezzenek rám.”  
Hát így induljon neki minden táncos a következő évnek is, és reméljük, Békés egy újabb rendezvényéről is híressé válik.

Clussmann Dorina