Navigáció

Mint ahogy azt korábbi híreinkben is olvashatták, a Békés Városi Kulturális Központ sikeresen pályázott és jelentős támogatást nyert a TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055 kódszámú, „A kultúra mindenkié – gyermek és ifjúsági szabadidős programok Békésen és környékén” elnevezésű projektjével.

A pályázati program megvalósításának és lebonyolításának során a Kulturális Központ folyamatosan együttműködik a Békési Kistérségi Iskola Tarhosi Tagintézményével és Szegedi Kis István Református Gimnáziummal is.

1.    A Békési Kistérségi Iskola Tarhosi Tagintézményének 28 kisdiákja számára heti sportszakkör beindítására, úszásoktatásra nyílt lehetőségünk a nyertes pályázat kapcsán.
A foglalkozás helyszíne, a Békési Uszoda, kiválóan alkalmas a foglalkozások megtartására. 2 kiváló úszóoktató, Papp Attila, és Pankotai Gábor (a Békési Torna Egylet Kajak-kenu Szakosztályának vezető edzője, kajakozó, háromszoros magyar bajnok) foglalkozik a gyermekekkel. Az eddigi 2 alkalom során, az uszoda házirendjének ismertetése és balesetvédelmi oktatás után a vízhez szoktatás, légzés és siklás gyakorlása volt a feladat.
Az oktatók véleménye pozitív: a gyermekek többsége jól viszonyul a vízhez.
És ami nagyon fontos: a gyermekek boldogan vesznek részt a foglalkozásokon és élvezik a vizet!

2.    A Szegedi Kis István Református Gimnázium 12 diákja számára drámapedagógiai szakkört indítottunk be október elején.
A tevékenység célja, hogy a szakköri tagok ismereteket szerezzenek a színház világából, és az alábbi készségek erősítése a cél:
– beszédtechnika
– színpadi mozgás
– szereplés
– viselkedéskultúra.
Fontos célkitűzés a közösségi munka megvalósítása.
Mivel a célcsoport valamennyi tagja ismeri egymást és Pocsaji Ildikó drámapedagógust, már az első alkalommal vidám, meghitt hangulatú együttlétet sikerült teremteni. Az eddigi foglalkozások alkalmával a beszédtechnika fejlesztése, a színpadi mozgás elsajátítása volt a kitűzött cél.