Navigáció

„Békési tájak – békési emberek” címmel amatőr képzőművészeti vándorkiállítás látogatható 2011. február 08-tól a Békés Városi Kulturális Központban
(Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.)

A kiállítás megtekinthető:
2011. 02. 08. – 2011. 02. 28. között, hétfőtől péntekig, a kulturális központ nyitvatartási ideje alatt.

Belépés díjtalan!

Békés megye amatőr képzőművészeti élete igen sokszínű, majdnem minden településen dolgoznak autodidakta alkotók, akik a bemutatkozáson kívül fontosnak tekintik ismereteik bővítését, a közösséghez tartozást. A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája kiemelt feladatának tekinti a nem hivatásos vizuális alkotók módszertani segítését, valamint az általuk létrehozott értékek közreadását.
A kulturális iroda 2010 tavaszán hirdette meg a „Békési tájak – békési embereke” című tematikus képzőművészeti pályázatot, amellyel az volt a célja, hogy olyan képzőművészeti kiállítást rendezzen, amely Békés megye természeti értékeit és mindennapi jellegzetességeit mutatja be. A résztvevők köre: a pályázaton részt vehetett minden Békés megyei alkotó, aki nem végzett semmilyen képző- és iparművészeti főiskolát, egyetemet, sem itthon, sem külföldön, és jelenleg sem hallgatója ilyen intézménynek, valamint hivatásszerűen nem foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel.
A pályázatra Békés megyéből 55 alkotó 156 alkotással nevezett. A zsűri országosan elismert szakemberekből állt, akik javaslatot tettek a kiállításon bemutatásra kerülő művekre, illetve kiválasztották a pályázat díjazottjait. A kiállításon 51 amatőr képzőművész 56 munkája látható.