Navigáció

A Kerékpárosbarát Település díjat négy alkalommal elnyert Békés Város Önkormányzata a lakosok és a kerékpáros turisták helyzetének, lehetőségeiknek javítását fontosnak tartja, így  a városban igen jól kiépített a kerékpáros infrastruktúra (kerékpárutak, tárolók, átkelők, információs helyek, stb.).
Ennek egyik oka, hogy a lakosok 60 %-a rendszeresen közlekedik, illetve egyre több látogató érkezik kerékpárral.

Békésen évente több alkalommal találkozhatnak a lakosok és a látogatók kerékpáros megmozdulásokkal, kerékpártúrákkal, melyek a civil szféra és az intézményrendszer (iskolák, óvodák) szervezésében valósulnak meg. Békés várost több alkalommal érintette nemzetközi kerékpárverseny, és 2010. óta rendszeresen megrendezésre kerül a Békési Kerékpáros-fesztivál.
A biciklis vendégek számára a szükséges szolgáltatások helyben elérhetőek (kerékpárkölcsönzés, szerviz, túraszervezés, túravezetés, spinning …).

A településről a szomszédos Mezőberény és Békéscsaba kerékpárúton elérhető, így a kerékpárral érkezők biztonságosan tudják megközelíteni és elhagyni a várost. Túraútvonalak bejárásával jól megismerhető a Körösök világa, a térség természeti és kulturális értékei. Több szervezet segítségével, egyedi igényeknek megfelelően lehetőség van túrázni, így minden korosztály és célcsoport megtalálhatja a számára megfelelő témájú és felépítésű szabadidős programot. A megfáradt kerékpárosok a városban számos egyéb aktív programot is kipróbálhatnak: a kishajókikötőben lehetőség van  vízieszköz bérlésre, így a Körösöket kajakból, kenuból, sárkányhajóból, csónakból is megismerhetik, a dánfoki szabad strandon felfrissülhetnek, lovas, vadász- és horgászprogramokon vehetnek részt, vagy a helyi fürdő gyógyvizében töltődhetnek fel.

A békési, Fenntartható Térségért Alapítvány rendszeres, aktív résztvevője és szervezője többek között a város kerékpáros eseményeinek is.
Elérhetőségük:
Tel.: 06 70/37-96-322
E-mail: feta.bekes@gmail.com
Alapítvány elnöke: Gyebnár Péter
Web: feta.info.hu