Navigáció
A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája Békés Megye Önkormányzatának támogatásával 2010-ben újra meghirdette a II. Szülőföldünk Békés Megye Amatőr Művészeti Fesztivált, a verseny a könnyű zenei döntővel 2011. április 9-én befejeződött. A megyei amatőr művészek rangos megmérettetése ismét rendkívül népszerű volt Békés megyében, és olyan kincseket tártak fel, és ismertettek meg, amely méltán megérdemli azt, hogy szűkebb régiónk kulturális örökségének részeként tekintsük.
A fesztiválra összesen 245 produkcióval neveztek a különböző művészetei ágakban, közel 1600 nem hivatásos előadóművész közreműködésével. Az előző évben a táncosok, a vers- és prózamondók, a színjátszók és a bábosok mérhették össze tudásukat, 2011-ben pedig a népzene, a komoly- és könnyűzene képviselői mutatkozhattak be a fesztiválon.
A programsorozat zárásaként 2011. április 30-án, szombaton 17 órai kezdettel az orosházi Petőfi Művelődési Központban egy Gálára kerül sor, a műsoron valamennyi kategória legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőinek produkcióiból látható egy válogatás.

Válogatás, kedvcsináló az I. “Szülőföldünk Békés Megye” gála fotóiból: