Navigáció

Szép hazai sikert hozott, az idei „Az Én hangom” elnevezésű énekverseny. Az április elején megtartott elődöntők után április 29-én este a kulturális központ nagytermében tartották meg a döntőt. A 21 résztvevő két korcsoportban versengett az első díjért. A 6-16 évesek között Nagy Noémi harmadik helyen végzett, míg a 17-35 évesek kategóriájában Molnár Katalin nyert, a szintén békési Csordás Ákos előtt.

A zsúfolásig megtelt nagyteremben az első korcsoportban a fővárosi Szécsi Sarolta nyert, őt az orosházi Bakos Bettina követte. A második korcsoportban a békésiek mögött a nagyszénási Tóth Angelika végzett a harmadik helyen. 

Mindkét korcsoportban az első díjazottak egy hetes két személyes üdülést nyertek Fonyódon, Békés város üdülőjében. A második helyezettek jutalma – mindkét korcsoportban – egy-egy három számot tartalmazó demo CD elkészítése a Hárem-B jóvoltából, illetve egy napos utazás a bécsi adventi vásárba, városnézéssel egybe kötve, az Europa-Reference Kft. békési utazási irodája támogatásával. 

 
Az első korcsoport harmadik helyezettje a Kardhal Számítástechnikai Szaküzlet ajándékcsomagját kapta. A második korcsoportban a harmadik helyezettje másodmagával a Dübögő Hotel, Étterem és Esküvőházban vacsorázhat, és vacsora előtt vagy után a jakuzzit is használhatják. Ezentúl a két korcsoport nyertesének a Print Box Plussz Kft. saját fényképükkel ellátott pólót készít.  
 
Az első korcsoportban az első és második helyezett között szoros eredmény alakult ki, a zsűri csak második produkciójuk meghallgatása után tudott dönteni. A második korcsoportban az első három kiemelkedett a mezőnyből, utolsó fellépőként különösen nagy sikert aratott Molnár Katalin, valamennyi zsűritagtól maximális pontot kapott. 
 
A versenyzők több különdíjban is részesültek. A Békés Város Kulturális Központ mindkét korcsoportban felajánlott egy-egy hosszú hétvégét a Dánfoki Üdülőközpontjában egy lakóegységben önellátással, ezt Nagy
Noémi és Rácz Renáta nyerte, mindketten békésiek. Továbbá mindkét korcsoport első három helyezettje bemutatkozási lehetőséget kapott a szombati Békési Utcazene és Sportmajálison, illetve a szeptember 2. és 4. között megtartandó Madzagfalvi Napokon. 
 
Frankó Produkciós Iroda Csordás Ákosnak ajánlott fel bemutatkozási lehetőséget rendezvényein. A Békési Pálinka Zrt. mindkét korcsoport első három helyezettjének fellépési lehetőséget ajánlott fel a június 4-én a Pálinka Centrumban megrendezendő Békési Pálinka Ünnepen, valamint a cég hozzájárult a zsűri tagok  megvendégeléséhez is.
 
Az sms-sel szavazók között egy idei szezonra szóló belépőt sorsoltak ki a dánfoki szabad strandra, Békés Város Kulturális Központ adományaként. A szerencse Csumpilla Mariettának kedvezett.
 
Nagy várakozás előzte meg az énekversenyt, talán nem véletlenül. A neves előadókból, szakemberekből álló zsűri – köztük d. Nagy Lajossal, a Bikini együttes énekesével és Molnár Lászlóval, a Musical Színház igazgatójával – tagjai hangsúlyozták, hogy a kimagasló kulturális nevelésnek köszönhetően Békésen különösen sok zenei tehetség található. A rendezvény kiváló lehetőséget nyújtott ezeknek a tehetségeknek arra, hogy színvonalas mezőnyben mérettessék meg magukat.