Navigáció

A Békés Kártya bemutatása után május 28-án, szombaton 19 órától a Torony Band koncertjével kezdődik a két napos Dánfoki Szezonnyitó Buli. Az intézmény célja, hogy Dánfok – a kilencvenes évek első feléhez hasonlóan – ismét a békésiek kedvenc pihenő- és találkozóhelye legyen, újra a szívükbe zárják a város lakói. Mikor alakult meg a Torony Band? – fordultunk kérdésünkkel Jónás Jánoshoz, a zenekar vezetőjéhez?

 – A mai rendezvény tér helyén 1997-ben még grund volt, itt tartott a Torony Rádió és a kulturális központ egy nagyszabású bulit „Rock a torony körül” címmel, zenekarunk ekkor lépett fel először.
 – Milyen zenét játszanak?
 – Elsősorban a hatvanas-hetvenes évek pop-rock slágerei szerepelnek műsorunkon, például Beatles-, Eric Clapton- és Santana-számok, a hazai zenekarok közül elsősorban az Illés és az Omega a kedvencünk. Nem a zenélésből élünk, így megengedhetjük magunknak, hogy olyan zenét játszunk, amit szeretünk. Együttesünk aktív zenészekből álló baráti társaság, ezért sem jellemző ránk a tagcsere.
 – A közönség hol hallhatja Önöket?
 – Elsősorban a megyéből kapunk meghívásokat: Békésről, Békéscsabáról, Gyuláról, Mezőberényből. Legközelebb május 21-én lépünk színpadra a Csaba Expón.
 – Kikből áll a zenekar?
 – Együttesünk hat tagú, nem mindenki békési. A dobnál Rigó János ül, ő békéscsabai; Szekeres László vokálozik és a ritmusszekcióban közreműködik; Adorján László basszusgitározik, ő gyulai; Rigó Tibor billentyűzik és énekel, ő mezőberényi; Szabados János gitározik és énekel; én szintén gitározom és éneklek.
 – A dánfoki nyitóbulira kilátogatók mit hallhatnak a Torony Bandtől?
 – A régi rock és pop slágereket, a megszokott igényességgel. Tőlünk sohasem fognak lakodalmas nótákat hallani – fejezte be nyilatkozatát Jónás János.