Navigáció

A Békési Városi Kulturális Központ működtetésében első szezonját kezdi meg a Dánfoki Üdülő Központ. A hétvégén, május 28-29-én tartják meg a szezonnyitó bulit, illetve a családi piknik és gyermeknapot. A tavasz során hogyan készültek fel a szezonra? – erről faggattuk Hegyesi Szilárdot, a karbantartó csoport vezetőjét.
– A tél elmúltával, március 1-én kezdtük el a munkákat. Legelőször is felmértük az üdülőközpont állapotát, őszintén szólva siralmas körülményeket találtunk, szinte semmi sem működött. Az elmúlt években üzemeltették ugyan, de karbantartásra nem költöttek.

– Ilyen helyzetben milyen szempont szerint fogtak a felújításhoz?
– Legelőször is a leendő vendégek biztonságát tartottuk szem előtt, például pótoltuk a hiányzó csatornafedeleket. Második lépésként a közműveket – víz, villany, gáz, szennyvíz – állítottuk helyre. A harmadik szempontunk pedig az volt, hogy valóban képessé váljunk vendégek fogadására, ehhez alkalmasak legyenek a szobákban a bútorok, használhatók a mosdók.

– A konkrét munkát mivel kezdték?

– Első lépésként a körépület felújításához fogtunk hozzá. Már a bútorokat is helyreállítottuk, így ez az öt szoba már alkalmas a vendégek fogadására. Ezzel egy időben a közös vizesblokkok felújításán is dolgozunk, még a tusolók rendbetétele hiányzik. Hozzáfogtunk a főépület renoválásához is, a nyílászárókat megjavítottuk, végeztünk a festéssel, most újítjuk fel a bútorokat. Emellett a faházak rendbetételén is dolgozunk. Május 24-én a kulturális központ valamennyi munkatársa önkéntesként az üdülőközpont rendezésén tevékenykedett. A karbantartó csapatunk egy festőből, egy villanyszerelőből, két takarítóból és egy segédmunkásból áll.  Az üdülőközpont szakmai irányítását Csökmeiné Varga Ágnes végzi.

– Hogyan várják a szezonnyitó bulit?

– Szerintem minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a családok itt jól érezzék magukat. A rendezvény helyén a füvet lenyírtuk, a mellékhelyiségek is rendezettek.