Navigáció

Nagy Feró június 4-én este a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál keretében ad ingyenes koncertet a Beatricével Dánfokon. A rendezvényre készülve a Békés Mátrix készített interjút vele.

Békés Mátrix: Június 4-én Dánfokon adsz majd koncertet, elkísér a fiad is, mint pár éve a Madzagfalvi bulira?

Nagy Feró: Igen, sőt most már Ő a csapat dobosa! Szeretettel gondolok mindig Békésre, ahol több barátom is él, voltam itt már koncerttel is többször, de vezettem már rádióműsort is helyben!

B.M.: Éppen új albumod, a Vidámság és Rock N Roll címet viselő lemez bemutatójáról jössz, milyen bulira számíthatunk Békésen?

N.F.: Ott lesznek a nagy slágerek, de természetesen az új lemezről is lesz jó pár dal hallható! Igazi Rock N Roll bulit ígérhetek nektek Dánfokon!

B.M.: Hogyan ítéled meg az X Factor mentorság hatását? Még népszerűbb lettél? Tudott valamilyen pluszt hozzátenni a karrieredhez?

N.F.: Úgy érzem igen! Egy újabb korosztály ismerte meg a Beatrice és a Nagy Feró nevet, folyamatosan kapom a leveleket a rajongóktól, akik között sok a fiatal és a mentorság sem volt/lesz idegen szerep számomra, nagyon sok demó CD-t kapok a mai napig, és sok együttesnek segítettem átgondolni, felfedezni a rock szakmát.

Mostani főnökömet, a Moby Dick egykori tagját is rávettem a tagokkal együtt a képességeik csiszolására.

Lehívtak a próbaterembe, megnéztem őket, elmondtam a véleményemet, hogy miben kell javulniuk, majd közöltem, hogy 2 hónap múlva újra jövök, tessék addigra megtanulni a házi feladatot – és majd eldobtam az agyam, amikor kiderült – valóban megtanulták!

B.M.: Azt mondod lesz, tehát újra mentor leszel az X Factor újabb szériájában?

N.F.: Folynak a tárgyalások, körvonalazódik a dolog.

B.M.: Szerinted van-e még hely a magyar zenei piacon a most reflektorfénybe kerülőknek? Hiszen újabb széria, újabb sztárok!

N.F.: Ha csak a saját mentoráltjaim nézem, Vastag Csabi és Wolf Kati magasra tette a mércét a következő potenciális sztárjelöltek előtt. Csabi naptára jó előre tele van fellépésekkel, míg Kati szinte nemzetközi popdíva lett az Eurovíziós Dalfesztivál után. Nagyon büszke vagyok rájuk és mérceként állnak a következő jelentkezők előtt.

Ebben a szakmában nagy a lemorzsolódás, a kérdés, ki tudja-e használni a reflektorfényt? Kellően keményen dolgozik-e a sikerért? Azt is szoktam mondani, a természet szelektál nálunk, vagy kiöregszel, vagy eljön az a pillanat, amikor már nem kíváncsiak rád többet.

Szerintem ez tanulható is, de kell a tehetség, az elszántság is. Elnézem Győzikét a TV-ben, aki – azt kell, hogy mondjam – szépen beletanult a műsorvezetésbe.

Amikor el kezdtem rádiózni, azt hittem, én már mindent tudok róla, majd egy félév múlva kellett rájönnöm, nagyon sok új dolgot kell, hogy elsajátítsak. Úgy érzem, ez azért sikerült.

Rádiós X Factorokat kellene rendezni, ahol a tehetséges műsorvezetők kiválasztódnának. Nagyon sok fiatal van ebben a szakmában is, akik csak az esélyre várnak.

B.M.: Köszönöm a beszélgetést! Találkozunk a koncerten!

Forrás: www.bekesmatrix.hu