Navigáció

Sokan távozhattak haza maradandó szép emlékekkel a május 29-én, vasárnap Dánfokon megtartott családi piknik és gyermeknapról. A szombati szezonnyitó bulival ellentétben a lehető legjobb időjárás fogadta a kilátogatókat, és a családok igen aktívan kapcsolódtak be a játékokba.
A résztvevőket 16 állámásból álló kalandpark várta, az állomásokon például gólyalábon, íjászatban, kötélhúzásban, kuglizásban, ugrókötelezésben próbálhatták ki magukat. A legjobban teljesítő családok között ajándékcsomagot sorsoltak ki. 

Közben a színpadon helyi művészeti csoportok: a Békési Színjátszó Stúdió, a Linea Aerobik és Táncklub, a Fregolina Társastánc Klub, az Energy Dance Cool mutatkozott be, illetve a Békéscsabai Baranta Csapat tartott bemutatót a hagyományos magyar harcművészetből. A műsort a szegedi Grimm-Busz Színház zárta. A tűzoltók is a gyerekek kedvébe jártak, a létrán fölvitték őket a magasba. 

Szép sikert aratott a Békés Kártya, egész nap folyamatosan vásárolták. Mint arról már beszámoltunk, május 28-án, szombaton Wichmann Tamás, kilencszeres kenuvilágbajnok Izsó Gábor polgármestertől vehette át az egyes sorszámú kártyát, a kettes sorszámút pedig a gyermeknapon Csuta György festőművész kapta Koszecz Sándortól, a Békés Városi Kulturális Központ igazgatójától.