Navigáció

A Dánfoki Üdülőközpont ez év elejétől tartozik a Békés Városi Kulturális Központhoz, amely meglehetősen elhasznált állapotban vette át a létesítményt. Milyen karbantartási munkákat sikerült elvégezniük az óta? – fordultunk kérdésünkkel Hegyesi Szilárdhoz.

Az üdülőközpont  karbantartási csoport vezetője elmondta, március elején a munkát állapotfelméréssel kezdték. Gyakorlatilag semmi sem működött. Például a vízvezetékek szétfagytak, a vízcsapok tönkrementek, a villanyhálózat összeégett, a közművek fedlapjai hiányoztak.
-A helyreállatásra hármas koncepciót fogalmaztunk meg – hallhattuk Hegyesi Szilárdtól. – Az első helyre a biztonságos működést tettük, majd a közművek helyreállítását, a harmadik helyre pedig az alapvető szolgáltatások beindítása került. E koncepció alapján pótoltuk a hiányzó fedlapokat, a villanyhálózatot kijavítottuk, és a kapcsolószekrényeket zárhatóvá tettük. Pótoltuk a hiányzó mosdókagylókat, csapokat, csaptelepeket és szerelvényeket is. A körépületet alkalmassá tettük vendégek fogadására: elvégeztük a szükséges javításokat, festéseket, a bútorokat felújítottuk. Itt tíz szoba várja a vendégeket. A 18 faházból tízet felújítottunk, az ágyakat újra kárpitoztuk, így már ezekben is tudunk vendégeket fogadni.
Már a főépület szállodai részét is rendbe tették, itt is felújították a bútorokat és a mosdóhelyiségeket, az ablakokra szúnyoghálót szereltek föl, a közösségi tér is a vendégek kényelmét szolgálja. A főépületben lévő söröző részt is kifestették. A parkot folyamatosan gondozzák, nyírják a füvet, a fákat és a bokrokat gallyazzák.  Rendben tartják a szabad strand partját, oda a vendégek komfortérzete érdekében kerti kiülőket helyzetek ki.
– Az év második felében a még hátralévő faházakat renováljuk, a főépületben is felújítjuk a női és a férfi tusolót – fejezte be nyilatkozatát Hegyesi Szilárd.