Navigáció

A Békés Városi Kulturális Központ június 1-én bocsátotta ki a Békés Kártyát. Ez olyan kedvezmény kártya, amelyet Békés városában fogadnak el a matricával rendelkező üzletekben, szolgáltatóknál és vállalkozásoknál. Az intézmény reményei szerint a kártya a rendszerhez csatlakozó vállalkozások ésa  felhasználóik számára egyaránt előnyös, és a békésieket arra készteti, hogy pénzüket helyben költsék el, így az hozzájárul a város gazdasági föllendüléséhez. Jelenleg a 600 kártyatulajdonos 32 elfogadóhelyen veheti igénybe a kártya által nyújtott kedvezményeket. 

A Vénusz Szépségszalonban dolgozó Győrfiné Köhler Anikó és munkatársa, Hajdú Krisztina elfogadó helyként az elsők között csatlakozott a rendszerhez. Győrfiné Köhler Anikó az elmúlt két és fél hónap tapasztalatairól elmondta, hogy a kártyát egyre többen használják. A kártya által nyújtott kedvezménnyel igyekeznek elérni, hogy vendégeik rendszeresen visszatérjenek, illetve már eredménynek könyvelhetik el, hogy a gazdasági válság miatt néhány elmaradt vendégük az akció hatására újra igénybe veszi szolgáltatásukat. 
 
Győrfiné Köhler Anikó szólt arról, találkozott olyan vendéggel is, akinek van ugyan kártyája, de nem tudja, hogy az mire használható, mások azt se tudják, hol lehet azt kiváltani.  Úgy tűnik, több idő szükséges ahhoz, hogy lakosok megismerjék. Véleménye szerint a vállalkozók elfogadóhelyként való csatlakozással csak nyerhetnek, hiszen maguk dönthetik el, hogy kedvezményként mit ajánlanak fel. Nem muszáj árengedményt adniuk, lehet az például plusz szolgáltatás vagy bármi egyéb.
A kereskedők és vállalkozó a rendszerhez elfogadóhelyként a csatlakozásról tájékoztatást itt találnak: bekesikultura.hu/bekes-kartya/csatlakozasi-informaciok 
A felhasználók további tudnivalót itt olvashatnak: bekesikultura.hu/bekes-kartya/felhasznaloknak/38300-mi-is-az-a-bekes-kartya