Navigáció

Vastag Tamás bátyja, Csaba, már letette névjegyét a magyar könnyűzenében. A 2010-es X-faktorba jelentkezett a testvérpár, és az elődöntő során Tamás elkápráztatta a zsűrit, és bejutott a 12 legjobb énekes közé. A fiú karrierje azonnal elindult. Az RTL Klub támogatásával megjelent első lemeze, az "Első X", amelyen az X-faktorban elhangzott dalai hallhatók. Ez év tavaszán látott napvilágot első saját klipje, ami a 3×3 címet kapta.

– Ön nagyon fiatal, jelenleg hol tanul?

– Szeptemberben fogom befejezni az érettségimet. A tanáraim nagyon segítőkészek voltak, és megengedték, hogy az érettségimet két fele bontsuk. Az első akadályt megugrottam, remélem, a második is sikerül.
– Az X-Faktor műsorában hallhattuk, hogy milyen nagy a hangterjedelme. Mikor és hol kezdett el énekelni?

– Csabával már kiskorunkban is imádtunk énekelni. Ha egyikünk a szobában dúdolt valamit, a másik a kertben énekelte tovább.
 
A műsorban előadott lírai dalokat, rock nótákat. Jól gondolom, hogy tudatosan akarta magát több műfajban is megmutatni?
-Ez tudatos is, meg nem is. Szeretem kipróbálni, hogy hol vannak képességeim határai. Szerintem ebben Csabival nagyon hasonlítunk egymásra.
– Előnyként vagy hátrányként éli meg, hogy bátyjával azonos pályán mozog?
 
– A műsor legelején megbeszéltük, hogy sosem tekintünk egymásra konkurenciaként. És ez így is van. Az a párbaj a műsorban mindkettőnknek hatalmas állomás volt. Egy mérföldkő. A duettben én Csabi győzelméért énekeltem, és együtt csináltuk meg. Jó érzés volt. 
– Hosszabb távon mik tervei? És pontosan milyen lépéseket kíván megtenni ezek valóra váltása érdekében?
– Tanulás, tanulás, tanulás, az éneklés és az élet egyéb területein is. Énektanárhoz járok, nyelveket tanulok, képzem magam. Egyetemre is szeretnék menni. Ez fontos! És ebből nem fogok engedni.
– Mit üzen békési rajongóinak?
– Várjanak minket, mert nagyon készülünk!