Navigáció

Az Életfa Kulturális Alapítvány munkatársai elkötelezettek a civil szervezetek kapacitásfejlesztésében. Ennek érdekében 2011. szeptember hónapban az alábbi ingyenes képzésekkel várjuk a civil szerveztek tagjait, vezetőit: 

 
Hazai pályázatírás és projektvezetési alapok
Civil szervezetek marketingkommunikációja
Elektronikus ügyvitel
 
A képzésekre Békés és környékéről várjuk a jelentkezőket.
 
A "Hazai pályázatírás és projektvezetési alapok" képzés során a résztvevők megismerkednek a hazai pályázatok és projektek tervezésének, vezetésének legfontosabb szabályszerűségeivel, valamint a projekt lebonyolításának módszereivel. A képzést azoknak a nonprofit szervezetek vezetőinek és tagjainak szánjuk, akik a pályázatírás és projektvezetés közvetlen gyakorlati tapasztalatait kívánják megismerni és saját tapasztalataikkal összevetni. Akik saját szervezetük forrásbevonó képességét kívánják eredményesebbé tenni. Számítunk és építünk a résztvevők aktív, műhelymunkára épülő részvételére.
A "Civil szerveztek marketingkommunikációja" képzés során a résztvevők megismerik a sajtóműfajokat, a szövegírás és sajtóanyag készítés alapjait, valamint az internetes publikálás lehetőségeit. A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnék hatékonyabbá tenni szervezetük kommunikációját, és szeretnék közvetlenül elérni célcsoportjuk tagjait. 
 
Az "Elektronikus ügyvitel" képzés során a résztvevők megismerkednek azokkal az ingyenesen használható csoportmunka alkalmazásokkal, melyek megkönnyítik a szervezet mindennapi életét, és összehangolttá teszik a munkatársak közötti tevékenységeket. A képzést azoknak ajánljuk, akik civil szervezetükben nem egymaguk akarnak minden munkát elvégezni, hanem hatékonyan és sikeresen szeretnék civil társaikat bevonni a közös munkába. 
Céljaink
A hazai és az Európai Uniós pályázatok tartalmi és formai követelményeinek megismertetése, a szakszerű projektmegvalósítás módszereinek elsajátítása. 
A kistérség civil szervezeteinek marketingkommunikációs fejlesztése.
Informatikai kompetenciák fejlesztése, különösen az elektronikus pályázatírás- ügyintézés és csoportmunka területén.
 
A képzések célcsoportja
Békés és környéke nonprofit szervezeteinek képviselői és tagjai.
Szükséges előképzettség:
A képviselt szervezetek tevékenységében való aktív részvétel és az ebből adódó tapasztalatok megléte.
Időtartam:
Hazai pályázat és projektvezetési alapok: 30 óra
Civil szervezetek marketingkommunikációja: 30 óra
Elektronikus ügyvitel: 15 óra
 
Módszer:
Kiscsoportos képzés gyakorlati feladatokkal.
Műhelymunkával és csoportos konzultációval.
Tematikák:
Hazai pályázatírás és projektvezetési alapok  
Hazai pályáztatók: jellemző pályázati kiírások témája, időzítése, on-line elérhetősége, adatlapok, jellemző problémák és a rendszerszerű tervezés fontossága.
A hazai pályázatírás elmélete: miért pályázzunk – miért ne pályázzunk? A pályázati támogatás logikája, a jó pályázat ismérvei.
A projekttervezés elmélete: a szükséges módszerek megismerése, projekt életciklus, helyzetelemzés, problémarendszer- célrendszer- feladatrendszer elemzés, kapcsolati rendszer, ütemezés, erőforrás tervezés.
Projektmenedzsment és vezetési ismeretek: a megvalósításához szükséges menedzsment ismeretek, a projektszereplők helye a rendszerben, együttműködésük hatékony formái, időgazdálkodás. 
Pénzügyi ismeretek: hazai pályázatok pénzügyi tervezése (csoportmunka), a pénzügyi elszámolással kapcsolatos kérdések, praktikumok, gyakran elkövetett hibák. 
Projektmenedzsment a gyakorlatban: a projektek megvalósítása során tapasztaltak átadása, figyelemfelhívás a nagyobb odafigyelést igénylő helyzetekre. 
Összegzés: összefoglalás, esetmegbeszélések, a választott dolgozati témák problémáinak elemző megbeszélése, megoldások keresése csoportmunkában.
 
Civil szervezetek marketingkommunikációja
Média és műfajismereti alapok
Minőségi tartalom – Push média helyett szükségletalapú, problémamegoldó marketing
“Megoldom a problémádat” – a figyelemfelkeltés módszertana, az érdeklődés bevonzása
Bizalom- és kapcsolatépítés online környezetben – személyesen célzott szükségletalapú marketingkommunikáció
Érdeklődők – bizalom – lehetőségek – ajánlatok – partnerségek; a bevonástól a cselekvésig
Megjelenés a médiában – intenzív tréning, gyakorlati feladatok
Civil szervezetekre alapozott marketingstratégia megalkotása
 
Eletronikus ügyvitel képzés 
Az elektronikus pályázatírás – az EPER elektronikus pályázati rendszer és a pályázati ügyintézés
E-magyarország -ügyintézés legfontosabb funkciói és gyakorlati alkalmazása
Csoportmunka az virtuális térben; online alkalmazások segítségével megtanulják a legfontosabb csoportmunka lehetőségeket; online dokumentum szerkesztés, naptár, rss stb.
Szakmai kapcsolatépítés, online marketing alapok: saját ügyfélkör a közösségi média hatékony működtetése
Helyszín:
Békés Városi Kulturális Központ,
Békés, Jantyik Mátyás utca 23-25.
 
Parkolási lehetőség:
Jantyik Mátyás utcában a kulturális központ melletti parkolóban.
 
Részvételi díj:
Civil szervezetek vezetőinek és tagjainak a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásának köszönhetően ingyenes. (NCA-CIV-11-D-0076)
A kedvezményezettek körébe nem tartozó érdeklődők számára: 1000 Ft/óra, vagyis a 30 órás képzések 30.000, a 15 órás képzés 15.000 Ft költségtérítéssel vehető igénybe. 

 


Ha a következő képzésünkig sem szeretnél lemaradni fontos híreinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!

A képzés indulása:

A képzés 2011. szeptember hónapban kerül lebonyolításra A képzés pontos időpontjainak meghatározására a jelentkezések lezárultával kerül sor. Képzési napok előre láthatóan hétköznap (kedd, szerda, csütörtök) a délutáni órákban (16-17 órai kezdés) lesznek.
Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 10.
 
 
A képzést a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával és a Békés Városi Kulturális Központ együttműködésével az Életfa Kulturális Alapítvány indítja. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01010-2010
További információ az eletfa@eletfa.hu címen Koszecz Sándortól kérhető.
 

Életfa Kulturális AlapítványNCABékés Városi Kulturális Központ