Navigáció

A Békési Kistérségi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Tagiskolájának növendékei –  a gyermek és ifjúsági korosztályból – heti két alkalommal, hétfőn és pénteken tartják néptánc próbáikat a kulturális központ színház termében.  A néptáncpedagógusok Mahovics Tamás és felesége, Mahovicsné Ladányi Anita. A foglalkozások alkalmával közösen tanítják be a gyerekeknek az új tánclépéseket, melyek sokszor saját néprajzi gyűjtéseikből és múzeumi kutatásaikból származnak illetve olyan koreográfiákat,melyek között szintén vannak saját elképzelések is.

Cél: a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődés elmélyítése a tanulókban. A táncokon keresztül ismerjék meg a hagyományainkat a magyar nép táncait, a táncok mozgásanyagát, jellegzetességeit, stílusát. Ezentúl ismerjék meg a közösségi lét szabályait és a benne rejlő lehetőségeket az önmegvalósítás és a közösségi érdekek különböző szempontjaiból.  
 
A foglalkozásokba tagfelvétel minden tanév kezdetén van, azaz szeptember hónapban. Félévente a diákok szüleiknek és az érdeklődőknek a nagyszínpadon mutatják be az addig tanultakat.
 
A foglalkozások időpontjai:
Hétfő: 15.00 – 18.00 óra
Péntek: 15:00 – 20:00 óra