Navigáció
Hat nyugdíjassal 1995-ben alakult meg a Körös citerazenekar. Ezzel egy időben sikerült a fiatalabb korosztályt is bevonni a csoport munkájába, mára azonban ismét a nyugdíjasokból áll a zenekar.
 
Az együttes célja: 
népzenei hagyományok ápolása, terjesztése
békési és más tájegységek népdalainak felkutatása, népszerűsítése
helyi szokások, hagyományok ápolása, továbbadása
a citera muzsika megszerettetése, népszerűsítése a fellépések alkalmával
Több mint 15 éves fennállásuk óta számtalan fellépésük volt. Békésen kívül szerepeltek Kamuton, Vésztőn, Békéscsabán, Gyulán, Dobozon, Túrkevén, Abasáron, Csorváson, Kabán, Kenderesen, Dombegyházán, Nádudvaron, Nagyenyeden, a Magyarlapádi szüretei mulatságon és a vajdasági Magyarittabén (Békés testvérvárosa).
 
Mára a helyi rendezvények állandó szereplőivé váltak. (Békési Madzagfalvi Napok, majális, nyugdíjasok különböző rendezvényei, kertészeti bemutató megnyitója, jótékonysági estek, Nefelejcs Mulatság, KÉSZ rendezvények). 
Az eltelt 15 év alatt több népzenei minősítésen is részt vettek, először bronz, majd kétszer ezüstminősítést szereztek.
 
Az együttes vezetője Hégely László, szóló kategóriában több alkalommal arany minősítést kapott. A zenekarról 2008 tavaszán nyilvános CD felvétel készült azzal a szándékkal, hogy településünk népzenei hagyományait minél több ember megismerje, ugyanakkor a múlt értékei ne vesszenek feledésbe az utókor számára.