Navigáció

Békésen egy gimnáziumi csoporttal 2002-ben indult el a szakkör, amely annyira lelkesen dolgozott, hogy városi szintű stúdió lett belőle. A stúdió a kulturális központ keretein belül működik. Ma már nemcsak diákok, hanem óvónők is tagjai a csoportnak. A jelmezeket, kellékeket önállóan oldották meg, olyan darabokhoz, mint „A kis gyufaárus lány”, „Liliomfi”, „János vitéz”, „Bódizsné halma”,…

Működésük lényege, hogy a stúdió tagjai ismereteket szerezzenek a színház világából, (beszédtechnika, színpadi mozgás, szereplés, csoportmunka) a tehetséges diákok, akár a Békés Megyei Jókai Színházban valamilyen szakon, esetleg továbbtanuljanak. (jelmeztervező, kellékes, színész, fénytechnika…) Eddig négy "továbbtanulója" van a stúdiónak, érettségi után Pécsett, Szegeden, illetve Nagykőrösön szerepelnek.
 
Húsz taggal kialakult egy állandó csoport, akikkel különböző előadások valósulnak meg, felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt. A stúdió részt vesz a városi rendezvényeken is. Több helyi témát dolgoztak fel és adtak elő. A tagok a kezdetekhez képest sokat tanultak, fejlődtek, nyári táborban vettek részt. Vannak, akik magabiztosságot szereztek a nyilvános szereplések alkalmával, és fel tudják ezt használni munkájuk során is.
 
A csoport vezetője Pocsaji Ildikó drámapedagógus, a Szegedi Kis István Református 
Gimnázium igazgatóhelyettese.