Navigáció
Az Energy Dance Cool (EDC) tánciskola 2000 szeptemberében alakult Gyulán, Stage Dance Club néven, majd négy évre rá egy névváltoztatás után lett Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház. Megalapítója és vezetője Vidó Kata. A sok táncos mellett két asszisztens is segíti munkáját, Bajóné Aradszki Anett és Toldi Katalin. Az EDC keretein belül az óvodás korúaktól (4 éves kortól) a felnőtt korosztályig működnek korcsoportok szerinti bontásban tánccsoportok, a tudásszintnek megfelelően kezdő, középhaladó és haladó szinten. Az iskola táncosai számos fellépésen vesznek részt.
Az EDC 2008 szeptemberétől táncszínházzá alakult, és munkáiban történetek színrevitelét tűzte ki célul. A koreográfiák részben jelmezesek, részben pedig a hip-hop divatjának megfelelő öltözetben játszódnak, minimális díszlettel és kellékekkel. Azok számára, akik szeretnének még komolyabban foglalkozni a hip-hop tánccal, lehetőségük van a versenyzésre is. Az Energy Dance Cool tagja a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetségnek, melynek színvonalas országos versenyein indulnak már 2001 óta táncosaik. Akik a versenyeken jó eredményt érnek el, azok részt vehetnek a szövetség nemzetközi versenyein. 
 
Az órákról
Az Energy Dance Cool Tánccsoportjai jelenleg Gyulán, Békésen és Eleken működnek. Békésen a Békés Városi Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) minden kedden 18,00-19,30 között zajlanak a táncórák.
A tandíjról:
Tánciskolában havi tandíj rendszer működik. A táncosoknak ez várostól függően változó 4.500-5500 forint közötti összeg, ez magában foglalja az egyéb költségeket is. (fellépő öltözet, egyesületi tagdíj)
A táncórák ingyen kipróbálhatóak, megtekinthetőek, a tanév bármely szakaszában.
Egész évben folyamatos beiratkozási lehetőséget biztosítanak, és aki később kezdi a táncot, annak biztosítják a pótlási lehetőséget.