Navigáció

Már javában folyt a november 12-ei Békési Rockzenekarok Találkozójának a szervezése, amikor egy fiatal energikus csapat kopogtatott be hozzám, hogy szeretnének fellépni. Kicsit félve ugyan, de belehallgattam a demóba és mit ne mondjak, leesett az állam. A nu-metalt játszó SnailGardN gyulai együttes még nem igazán járt városunkban, de épp itt az ideje, hogy megismerjék őket a békési rockerek is. A zenekar énekesével, Nagy Attilával beszélgettem. 

Aránylag fiatal zenekar vagytok,  2009 márciusában alakultatok, és rá két hónapra megtaláltátok az énekeseteket is, majd júniusban koncert. Nem vesztegettétek az időt. Hogy fogadott titeket a közönség?
 
– Meglepően sok pozitív visszajelzést kaptunk, és a legtöbb ember már azt kérdezte, mikor lesz a következő. Ez rengeteg erőt adott nekünk!
 
Elmondásotok szerint nu-metal zenét játszatok. Kik azok a zenekarok, akik hatottak a munkásságotokra?
 
– Többnyire Linkin Parkon, Limp Bizkiten, Deftoneson, Slipknoton és még sok más hasonló kiváló zenekar munkásságán nőttünk fel. Még 10-15 zenekart fel tudnánk sorolni.
 
Több tehetségkutatón is indultatok. Az egyiknek köszönhetően felléptetek a Volt és a Sziget fesztiválon. Meséljetek kicsit erről…
 
– Az Unicum Tehetségvadászatra neveztünk, ami első körben egy online szavazásból állt. Itt a barátainknak és rengeteg kedves rajongónak köszönhetően bekerültünk a döntőbe, amit Budapesten a Dürer kertben rendeztek meg. A zsűri nem volt más, mind a Tankcsapda. Igen megtisztelő volt előttük zenélni, főleg az, hogy meghallgatták a zenénket. Szerencsére nagyon tetszett nekik, és további lendületet adtak nekünk. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy díjazottak vagyunk, ezért játszhattunk a VOLT és a Sziget fesztiválon. Utóbbi sajnos szerény anyagi helyzetünk miatt nem jött össze, de még nem adtuk fel!  A Volt fesztiválon nagyon jó fogadtatásban volt részünk, sok gyulai ismerős is eljött a koncertre, de rengeteg idegen is volt, akik a zenére álltak meg, ami hihetetlen jó érzés nekünk.
Persecuted néven 2010-ben rögzítettétek első demótokat. Hogy fogadta a közönség? Ha jól tudom ilyen néven klipetek is van?
 
– Úgy vettük észre, hogy többnyire pozitívak a visszajelzések. Természetesen van negatív kritika is, amiket nagyon szívesen meghallgattunk, sőt tanácsot is kértünk, hiszen ezekból lehet fejlődni. A klippet a zenekar egy nagyon jó barátja készítette a dobosunkkal, a zenekar egy koncertjét mutatja be LEGO formában.  Egy apró vicces jelenet is el van rejtve a klipben, de nem könnyű észrevenni!
 
– Békésen még nem játszottatok, vagy legalább is nem emlékszem rá. Mire számítsanak azok, akik eljönnek november 12-én a Békési Rockzenekarok Találkozójára?
 
– Egy kiadós esti "tornára".  A saját számaink mellett az Alejandro metál feldolgozása, egy-két Linkin Park és Limp Bizkit szerzemény is terítékre kerül, valamint egy mai hatalmas slágert is feldolgoztunk. Hogy pontosan melyiket, ez egyelőre maradjon titok.  Nagyon remélem, hogy minél többen eljönnek, a szavunkat adjuk, hogy nem fognak csalódni!  A Metálcsiga legyen veletek! – hallhattuk Nagy Attilától, SnailGardN együttes énekesétől. 
 
                                                                                 
                                                                                                                                                               Csökmei Gábor

A klip: www.youtube.com/watch?v=KS2w4Vl1i3A