Navigáció

A Békési Rockzenekarok Találkozójának egyik fellépője a gyulai Worning zenekar lesz. A Békési Kulturális Központban 2011. november 12-én, megrendezendő buli előtt Menyhért Csabával, az igen érdekes és példaértékű banda frontemberével készítettem interjút. Az együttes jövőre lesz tíz éves, és még mindig az eredeti felállással zenél, ez nem kis teljesítmény. Úgy tudom, hogy 2002-ben alakultatok? Azóta tehetségkutató versenyen is voltatok, illetve több demó anyagot is sikerült rögzítenetek. Mesélnél erről? – fordultam kérdéseimmel Menyhért Csabához. 

– A megalakulásunk után két évvel kijött az első demónk Teremtés címmel, ami, ha jól emlékszem, hét dalt tartalmazott! Demónak kicsit nagy, de mi így tartjuk számon. Majd ezt követően 2006-ban rögzítettük második demónkat Szentségtörés címmel, amely három számot tartalmaz. Első kislemezünket 2007-ben sikerült megörökítenünk, ennek Where is God? címet adtuk.  Ez a lemez is három új dalt tartalmazott angol és magyar nyelven, valamint bónusz tracknek felraktuk legelső demónkon lévő ,,zaj” című nótánkat angol verzióba, és persze kicsit felturbózva Farkas Zotya közreműködésével. Utóbb említett hanganyagunk elsősorban egy szentesi tehetségkutatónak köszönhető, másodsorban pedig nekünk, hogy elmentünk fellépni és a zsűri tetszését elnyerve magunknak tudhattuk a stúdióidős nyereményt. Több ízben léptünk fel tehetségkutatókon, mint például Szarvas Wan2 vagy a Kelet Underground tehetségkutatón, ahol az elődöntőt megnyerve bejutottunk a döntőbe, és ott elbitorolhattuk a harmadik helyet! Most jelenleg stúdiómunkálatokkal foglalkozunk. Két új számot szeretnénk rögzíteni, hogy mi lesz az a két dal, ez maradjon meglepetés, de nyesni fogja a nyaki ereket!   
 
– Az eredeti felállással nyomjátok, vagy idő közben voltak tagcserék?
 
– A zenekar felállása teljesen eredeti formában maradt meg, és büszke vagyok arra, hogy lassan tíz nincs szükség tag cserékre. Így Worning a Worning! Ha egy kiesne tőlünk, akkor szerintem fel is oszlanánk.
 
– Lehetőségetek nyílt nagyzenekarok előtt fellépni. Milyen érzés volt az Akela, vagy épp a Replika előtt játszani?  
 
– Az Akela előtt kétszer léptünk fel, és életünkben először olyan magyar metál zenekarral, akiknek a zenéjén nőttünk fel, hajdan ott voltunk a koncertjükön, és kértük az autogramokat. Kicsit hihetetlen volt! Más ízben egyébként léptünk fel utána KatonAKELAcival többször is egy bandában. A Replikával való turné szintén egy nagy lökés volt a zenekar életében. Ismét egy nagy hírnévnek örvendő magyar metál bandával játszani élmény volt, azért is, mert nem egy-két koncertről volt szó, hanem egy turnéról! Jót tett a zenekarunk hírnevének, és Replikáékkal is jól összebarátkoztunk! 
 
– Nem sok zenekar éri meg a jubileumi 10. évet. Terveztek-e valami nagy durranást 2012-ben? 
 
– Igen ez így van! Ezért is említettem az előbbiekben, hogy büszke vagyok magunkra, lassan 10 éve együtt toljuk a banda szekerét tagcserék nélkül. Megfordult a fejünkben, hogy kéne valamilyen merényletre szert tenni! Hogy a 2012-es év melyik részébe és hova tervezzük, azt még nem tudom. Számunkra is egy ötlet volt, de most, hogy felvetetted arra merészelek következtetni, hogy szükség lesz egy ilyen jubileumi ,,kaotikumot” előidézni!
 
 
– Békésen 2011. november 12-én fogtok újra dübörögni. Várjátok-e a bulit, és mit üzentek a békési rajongóknak?
 
– A békési bulit mindenféleképp várjuk, mert eléggé kevés koncertünk van, és muszáj tudatni a mélyen tisztelt nagyérdeművel, hogy létezünk még, mert lassan azt hiszik, hogy feloszlottunk, és akkor fuccs a jubileumi oda..tásnak!  Úgyhogy végszóként annyit üzenünk a közönségnek, hogy készítsék a nyakukat, mert kiemelt tréninget szeretnénk tartani ezen a metál bulin! Nincs megállás még a fej a nyaktól el nem távolodik! Véres bulit akarunk!!!   
A metál legyen veletek!!!  – búcsúzott el a néhány napos viszontlátásig Menyhárt Csaba. 

                                                                                                                            Csökmei Gábor